L'Ibex ha aconseguit tancar la setmana en més de 9.500 punts, cosa que ha estat un bon tancament del començament del principi d'any ja que ha crescut l'ocupació americana en 156.000 persones al desembre, cosa que ha deixat la d'atur en un 4,7%. Wall Street ha vacil·lat amb aquesta dada.

En realitat, el mercat esperava 175.000 llocs de treball nous, però el número real ha estat dins de la xifra mitjana de l'any, que s'han creat 2 milions de llocs de treball. El salari mitjà ha crescut un 2,9%, en els rangs propis d'una economia que ha estat buscant la plena ocupació, objectiu que ha aconseguit. El punt negre de l'economia americana està en el dèficit comercial, que ha tornat a pujar un 6,8% al novembre. D'aquí provenen les queixes de Trump i la seva ofensiva, entre d'altres, amb Mèxic, el banc central del qual ha hagut de vendre prop de 4.000 milions de dòlars en dos dies per aguantar el pes.

A l'eurozona està pujant la confiança, ja sigui econòmica o empresarial, que arribat al seu nivell més alt des del 2011. El que ha estat més fluix són les vendes al detall, que han retrocedit un 0,4% al desembre.

En matèria de deute, hi ha hagut alces en els tipus d'interès que han de pagar els països membres de l'eurozona. El cost mitjà del deute espanyol ha estat del 0,61% el 2016, en contra amb el 0,4% del 2015. Les pressions inflacionistes comencen a notar-se. Economistes alemanys han demanat al BCE que comenci a pensar a apujar els tipus d'interès per l'alça dels preus. El BCE ha respost que "encara és prematur". L'euro ha descendit a 1,0557 dòlars.

En l'Ibex, el Sabadell ha estat dels pocs a qui li ha anat bé entre els bancs, mentre Viscofan ha tornat a liderar guanys.

Els Reis ja se n'ha anat. Amb el que ha sobrat, demà comencen les rebaixes. Sort.