Donald Trump ha ignorat avui repetides vegades les peticions de pregunta d'un periodista de la cadena CNN, en la seva primera roda de premsa com a president electe dels Estats Units, i ha acusat a la cadena de divulgar "notícies falses" sobre un presumpte dossier d'intel·ligència que detalla espionatge rus contra ell.

"Tu no, tu no. El teu mitjà és terrible. Calla, calla. No siguis mal educat. No et donaré el torn de pregunta. Vosaltres (divulgueu) notícies falses", ha tallat Trump davant dels reiterats intents del reporter Jim Acosta de fer-li una pregunta, en la roda de premsa celebrada a Nova York.


Acosta intentava preguntar al magnat si podia negar categòricament que algun membre de la seva campanya s'hagués reunit amb representants del Govern rus abans de les eleccions del 8 de novembre, una qüestió que finalment li ha fet una altra periodista i que Trump ha evitat contestar amb claredat.

Trump s'ha enfrontat a la CNN per fer-se ressò d'un informe elaborat per un antic espia britànic, publicat íntegrament pel web Buzzfeed, que detalla presumptes contactes de l'equip de Trump amb el Kremlin i espionatge de Rússia a Trump i la possibilitat que la informació sigui utilitzada per fer-li xantatge durant la seva Presidència.

Les informacions del dossier íntegre publicat per Buzzfeed citen fonts que afirmen que membres de l'equip de Trump es van reunir amb membres del Govern rus.

Aquestes fonts també asseguren tenir constància de trobades del magnat amb prostitutes en un hotel de Moscou, en el qual els serveis secrets russos havien suposadament instal·lat càmeres i micròfons.