En un context d'amenaces bèl·liques amb Corea del Nord, el president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar aquest divendres que tampoc "descarta una opció militar a Veneçuela" si la considera necessària. 

"Tenim moltes opcions a Veneçuela, inclosa una possible acció militar si és necessari", va assegurar Trump en un acte a Nova Jersey, després de reunir-se amb el secretari d'Estat, Rex Tillerson, el seu assessor de Seguretat Nacional, H.R. McMaster, i la seva ambaixadora davant la ONU, Nikki Haley.

Tot i que Trump no va detallar si el seu Govern busca un canvi de règim a Veneçuela, el president nord-americà va advertir que els Estats Units "té tropes a tot el món. Veneçuela no és gaire lluny i la gent està patint i morint", va assegurar.

Sancions prèvies

Les declaracions de Trump es van produir després que el Departament del Tresor imposés aquest dimecres una nova ronda de sancions econòmiques contra vuit funcionaris veneçolans pel seu paper a "la il·legítima" Assemblea Nacional Constituent (ANC). Les sancions congelen els actius que aquestes persones puguin tenir als Estats Units i els prohibeixen fer-hi transaccions financeres.

Aquestes sancions es van imposar una setmana després que Washington inclogués a la seva "llista negra" internacional el president del país sud-americà, Nicolás Maduro, el qual considera un "dictador".

L'Assemblea Constituent, instaurada fa una setmana, busca reescriure al Carta Magna del país i redefinir l'ordre institucional a Veneçuela.

La resposta del Pentàgon

Després d'aquestes declaracions, el Pentàgon va negar haver rebut ordres referents a Veneçuela. "Si se'ns demana, estem preparats per ajudar el Govern a protegir els nostres interessos nacionals i els nostres ciutadans", va assegurar a través d'un comunicat el portaveu de l'organisme, Eric Pahon.