El Govern del Senegal ha anunciat aquest diumenge la prohibició de "totes les activitats esportives i culturals" mentre duri la campanya electoral, després de la mort de vuit persones aquest dissabte en una allau humana a l'estadi Demba Diop de Dakar durant la final de la Copa de la Lliga senegalesa.

La tragèdia, que es van saldar amb 88 ferits, va tenir lloc a causa de l'ensorrament de part d'una graderia a causa de la pressió generada pels seguidors que miraven de sortir després que comencés un enfrontament entre diversos seguidors.

"El Govern apel·la a la calma i la serenitat", ha dit el portaveu de l'executiu senegalès, Seydou Gueye, que ha condemnat els "incidents" a l'estadi i ha presentat el seu condol als familiars de les víctimes. Així mateix, ha recalcat que les autoritats duran a terme una investigació per determinar-ne les causes, i ha afegit que "la llei serà aplicada amb tot el seu rigor", segons ha informat l'agència estatal senegalesa de notícies, APS.

Per la seva banda, el president del país, Macky Sall, ha indicat que "l'esport no és un lloc d'expressió de la violència", i ha demanat a la població que "acabi amb la violència en totes les seves formes". El tràgic incident ha tingut lloc enmig de la campanya electoral que està en marxa al país, amb  de cara a les eleccions legislatives del 30 de juliol, en les quals seran escollits els 150 membres del Parlament.