El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar aquest dissabte noves sancions a Corea del Nord que redueixen en 1.000 milions de dòlars a l'any els ingressos que el país obté amb les seves exportacions. Els quinze països del Consell de Seguretat van adoptar per unanimitat una resolució que augmenta la pressió internacional sobre el règim de Pyongyang i envien un missatge d'unitat davant l'"amenaça global" que veu en els seus assajos amb míssils.

L'ambaixadora dels Estats Units davant de l'ONU, Nikki Haley, va assenyalar que les noves mesures impliquen accions que "faran valer un punt fort" sobre Corea del Nord, en resposta a una escalada armamentística que "ha d'aturar-se", va declarar.

Segons el text, negociat principalment pels Estats Units i la Xina, Corea del Nord no podrà vendre a l'exterior directament o indirectament carbó, ferro i plom o peixos i marisc. Tots els països hauran de garantir que les seves empreses i ciutadans no adquireixen aquests productes de sectors clau en l'economia nord-coreana. Segons el Consell de Seguretat, els ingressos són "utilitzats per finançar programes il·lícits".

Aquesta resolució redueix fins en 1.000 milions de dòlars (849 milions d'euros) a l'any els ingressos que el règim de Pyongyang obté amb les seves exportacions.

Corea respon

Corea del Nord ha amenaçat avui de respondre amb "un mar de foc" a les accions militars o a les sancions en contra seva, després de l'adopció en la vigília de noves mesures de pressió sobre Pyongyang per part del Consell de Seguretat de l'ONU.

"El dia en què els Estats Units s'atreveixin a provocar la nostra nació amb armes nuclears o amb sancions, el territori nord-americà serà submergit en un inimaginable mar de foc", adverteix avui en un editorial el diari oficial nord-coreà Rodong Sinmun.

L'article acusa els Estats Units i els seus aliats de mantenir una política "hostil" contra el país asiàtic i d'arriscar-se a l'"autodestrucció", i recalca la necessitat que Corea del Nord compti amb armes nuclears per defensar-se.

"L'afany de la banda de Trump per continuar en aquest empantanegament només tindrà com a conseqüència motivar més el nostre Exèrcit, i donar més raons a la República Popular Democràtica de Corea (nom oficial del país) per posseir armes nuclears", destaca el diari del Partit dels Treballadors. "La capacitat d'emprendre una potent guerra dissuasiva és una elecció estratègica de defensa per al nostre poble, que ja va travessar un conflicte bèl·lic horrorós", afegeix l'editorial.