La Comissió Europea ha imposat una multa de 2.420 milions d'euros al gegant nord-americà Google. Es tracta de la multa més gran que la CE posa contra una sola companyia. L'acusa d'abusar de la seva posició dominant com a motor de cerca a internet i oferir avantatges il·legals al seu servei de comparació de compres.

La sanció arriba després d'anys d'instruir l'expedient i de negociar amb la companyia mesures per corregir el problema.

Google ha anunciat que "considera apel·lar" la decisió de la Comissió Europea davant d'aquesta multa de 2.420 milions. "Estem en desacord amb les conclusions anunciades avui", ha declarat Kent Walker, vicepresident sènior i general counsel de Google. "Revisarem amb la Comissió la decisió al detall i considerarem apel·lar i continuar exposant els nostres arguments", ha afegit.

"Quan compres en línia vols trobar els productes que estàs buscant de forma fàcil i ràpida. Per aquesta raó Google té Shopping ads, amb l'objectiu de connectar l'usuari amb milers d'anunciants, petits i grans, d'una forma útil per totes dues bandes", ha remarcat l'executiu.

Aquesta xifra duplica la multa de 1.060 milions d'euros que l'Executiu va imposar l'any 2009 al grup informàtic nord-americà Intel, aleshores era la més gran de la història de la UE. Va ser pel mateix motiu, abús de posició dominant en tractar d'expulsar rivals del mercat de microprocessadors.