Aquest divendres ha començat la cimera de líders del G20 a Hamburg (Alemanya) i ja ha tingut la primera anècdota curiosa. Aquest cop el protagonista no és el president dels Estats Units, Donald Trump, sinó la cancellera alemanya, Angela Merkel i el president de Rússia, Vladímir Putin.

Després de la foto oficial de tots els presents, es veu als dos líders parlant animadament d’algun tema. Merkel sembla explicar-li la seva versió a Putin però aquest no està d’acord amb ella i nega amb el cap. Llavors, el líder rus dona la seva opinió, com si l’estigués alliçonant. És en aquest moment que Merkel mou els ulls en senyal de “passotisme” al que li pugui estar explicant Putin.

Alguns usuaris han aprofitat aquest vídeo entre Merkel i Putin per dir-hi la seva i fer apostes sobre el tema. Un d’ells ha qualificat el comportament de Putin de mansplaining, paraula que es refereix per definir el moment quan un home explica de manera condescendent alguna cosa a una dona. D'altres usuaris han intentat esbrinar el tema de la conversa, com ara que "Merkel intentava explicar la llei de la gravetat a Putin" o que "Putin jurava que no havia tingut res a veure amb el resultat de les eleccions americanes". 

José Manuel Garayoa
Opinió Acord en un G-20 d'alt risc José Manuel Garayoa