El president francès, Emmanuel Macron, ha promès a les víctimes de l'atemptat gihadista de Niça de fa un any i als seus familiars una "lluita sense treva" contra el terrorisme.

"Devem als morts aquesta lluita sense descans", ha afirmat Macron en l'acte d'homenatge a Niça a les 86 persones que van ser assassinades al Passeig dels Anglesos de la capital de la Costa Blava i a les més de 460 que van resultar ferides per l'acció d'un terrorista amb un camió que es va abalançar sobre la multitud.

Macron també ha volgut remarcar que aquesta lluita serà tant a "l'interior com a l'exterior" de les seves fronteres. Però, ha puntualitzat, cal fer-ho "conservant els nostres valors, el nostre Estat de dret, l'amor a la llibertat i el record d'aquests rostres que aquella nit del 14 de juliol del 2016 estimaven la llibertat, furiosament".

El president francès també ha considerat "vital" arrencar de soca-rel la ideologia que alimenta aquest terrorisme, per a la qual cosa cal actuar dia rere dia: "És la lluita de la cultura, de la intel·ligència, de l'escola" per "evitar l'obscurantisme" i "perquè el fanatisme no pugui prosperar en el caldo de cultiu de la misèria i els desplaçaments. És una lluita moral de civilització", ha apuntat Macron.