El Servei Bolivarià d'Intel·ligència (Sebin) de Veneçuela ha tornat a detenir avui els opositors Leopoldo López i Antonio Ledezma, que estaven sota arrest domiciliari. "S'acaben d'emportar Leopoldo de la casa. No sabem on és ni on el porten. Nicolás Maduro és responsable si alguna cosa li passa", ha escrit Lilian Tintori, l'esposa de López, a la xarxa social Twitter.

Així mateix, el diputat Richard Blanco, coordinador del partit Alianza Bravo Pueblo (ABP), ha indicat a la mateixa xarxa social que el Sebin s'ha emportat "a l'alcalde Ledezma" també aquesta matinada.

Alguns dirigents de Voluntat Popular (VP), el partit de López, així com d'ABP, la formació de Ledezma, han reiterat la informació, han responsabilitzat el president Nicolás Maduro per la integritat física d'ambdós i han assegurat desconèixer el lloc al qual han estat traslladats.

Diversos representants de la coalició opositora Taula de la Unitat Democràtica (MUD) han difós a Twitter un vídeo que mostra com Ledezma ha estat tret en pijama de la seva residència, on estava sota arrest domiciliari des de 2015, per funcionaris del Sebin que l'hi van portar en una camioneta.

Una font propera a López va confirmar a Efe que van ser també funcionaris del Sebin els que es van emportar l'opositor de la seva residència, on es trobava des del passat 8 de juliol, gairebé al mateix temps en què s'emportaven Ledezma.

Hores abans, el líder d'ABP havia rebutjat el repte plantejat pel president Maduro a l'oposició perquè es presentés a les eleccions regionals, previstes per a finals d'anys després de dos ajornaments.

Ledezma va ser detingut el febrer de 2015 acusat de conspiració i associació per delinquir. Després de dos mesos a la presó militar de Ram Verd, va rebre una "mesura cautelar substitutiva de llibertat" i per motius de salut actualment compleix l'arrest des del seu domicili. Gairebé dos anys i mig després de la seva detenció, Ledezma no ha estat condemnat.

López, per la seva part, va passar més de tres anys a la mateixa presó i els seus advocats van denunciar que va ser torturat en diverses ocasions.