El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha esclatat avui a l'Eurocambra en trobar-se que només una trentena dels 751 eurodiputats estaven presents en el ple.

"El Parlament Europeu és ridícul, molt ridícul. Que hi hagi només una trentena de diputats a la sala demostra que l'Eurocambra no és seriosa", ha dit contundent Juncker en prendre la paraula en el debat.

L'Eurocambra havia de fer balanç dels assoliments de la presidència maltesa de torn de la Unió Europea, en una sessió en què també intervenia el primer ministre de Malta, Joseph Muscat.

"Si en comptes del senyor Muscat fos aquí la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el president francès, Emmanuel Macron, tindríem un hemicicle ple", ha afegit.

Reaccions davant de l'explosió

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha retret la crítica de Juncker a la institució i li va recordar que "és el Parlament Europeu el que ha de controlar a la Comissió Europea, i no al revés".

Tanmateix, les paraules de Tajani no han fet callar el president de la Comissió, que ha dit que no tornaria a acudir a una trobada d'aquest tipus, i que l'"Eurocambra hauria de respectar més les presidències, fins i tot dels països més petits", fent referència a Malta.

Juncker mostrava així la seva empatia amb Muscat, tenint en compte que ell mateix va ser durant 19 anys primer ministre d'un altre petit país: Luxemburg.

El portaveu de l'Eurocambra, Jaume Duch, ha confirmat a través del seu compte de Twitter que posteriorment Tajani i Juncker han mantingut una reunió en la qual el president de la Comissió ha "lamentat els termes utilitzats", i ha subratllat que el president de l'Eurocambra donava el tema "per tancat".

També ha estat present durant el debat l'eurodiputat Jordi Solé i secretari de Relacions Institucionals d'Esquerra Republicana de Catalunya, que ha donat la raó a Juncker i s'ha fet ressò de la imatge de l'hemicicle buit mitjançant les xarxes socials.