Un incendi de grans dimensions està destruint l'edifici Grenfell Tower de 27 plantes a l'oest de Londres i ha ocasionat almenys 12 morts, segons ha assegurat la policia. Així i tot, admeten que el nombre anirà pujant en les properes hores.

El foc ha començat al segon pis i, segons alguns testimonis, encara hi ha gent atrapada dins l'edifici londinenc. El foc hauria començat a les 00.15 hores (hora anglesa) i ha deixat desenes de persones passant la nit als carrers o atrapades a l'edifici.

En aquests moments, els bombers segueixen treballant en les tasques d'evacuació en un edifici on, segons una funcionària de l'àrea, viuen entre 400 i 600 persones. Segons ha indicat el cos, no hi hauria risc d'esfondrament de l'edifici. 

A banda dels morts que hi pugui haver, segons el servei d'ambulàncies hi hauria al voltant de 50 ferits per inhalació de fum i han estat traslladats a diversos hospitals de l'àrea.

La policia anglesa ha desallotjat els veïns dels edificis propers a l'incendi i s'hi han desplaçat 250 bombers, 40 camions autobombes, unes 20 ambulàncies i un centenar de policies.

Els veïns del bloc s'havien queixat reiteradament de les condicions de seguretat de l'edifici, que compta amb 120 apartaments. La torre, construïda el 1974, s'havia reformat l'any passat.

Mentre la policia encara investiga els motius de l'incendi, l'alcalde de Londres ha emès un comunicat on explica que està "en contacte constant" amb el cos de bombers i ha confirmat la mobilització de centenars de bombers, equips mèdics i policies. També ha admès que sobre el nombre de morts, encara inconcret, i de ferits, "és probable que s'incrementi". També ha anunciat que hi ha diverses línies de transport públic que han canviat la seva ruta habitual. Sobre la causa de l'accident, ha explicat que encara no se'n té cap coneixement, tot i que ha destacat que totes les preguntes seran resoltes. 

Segons han indicat diversos testimonis, les alarmes antiincendi no van saltar, un fet important a l'hora d'evacuar l'edifici amb els temps suficient.