L’oficina de transició americana ha confirmat que el president electe, Donald Trump, té intenció de convertir el seu gendre, Jared Kushner, en conseller principal de la Casa Blanca.

En un comunicat, Trump ha reivindicat el paper de Kushner en la seva futura administració i que treballarà molt lligat al cap de gabinet, Reince Priebus. “Serà un membre inavaluable del meu equip quan aquest comenci a funcionar”, ha reblat el president electe.

Kushner tenia previst tornar als negocis immobiliaris durant el mes de novembre, sector on treballa com a director general de Kushner Companies, companyia centrada en immobles a Nova York i Nova Jersey.  

Tanmateix, Trump podria vulnerar una llei federal de l’any 1967 amb aquest nomenament per nepotisme i conflicte d’interessos. I és que aquesta norma prohibeix als funcionaris públics nomenar “un civil en la institució en què està servint”. Segons han apuntat mitjans americans, Kushner potser arribaria al càrrec sense cobrar cap sou públic, per tal d'“evitar” aquesta prohibició.

Kushner està casat amb Ivanka Trump, és jueu ortodox i ha assessorat sovint el president electe en temes d’Orient Pròxim. En cas de confirmar-se el nomenament –aquest càrrec no requereix ratificació del Senat– es convertiria en un dels estrets i màxims col·laboradors de Donald Trump.