El director de l'FBI, James Comey, ha confirmat avui que la seva agència investiga sobre la campanya de l'ara president dels Estats Units, Donald Trump, i els seus possibles vincles amb el Govern rus per interferir en els resultats dels comicis de novembre passat.

Durant la seva declaració d'obertura en la primera audiència pública realitzada en el Congrés sobre l'assumpte, Comey ha assegurat que ha aconseguit l'autorització del Departament de Justícia per confirmar l'esmentada investigació. Un fet excepcional ja que normalment l'FBI no confirma les seves investigacions en curs. Aquesta vegada, però, ho ha fet per l'"interès públic" que desperta la qüestió, segons el mateix Comey.

La investigació és una part de la missió de contraespionatge que porta l'FBI i que inclou la investigació sobre possibles vincles entre els individus associats amb la campanya de Trump i el govern rus. La investigació vol dirimir si hi ha alguna coordinació entre els esforços de Rússia i la campanya de l'actual president.