La candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA) podria tenir una dura competidora. Segons ha avançat la revista Politico, Estrasburg podria acollir les oficies de l’Agència i deixar de ser la segona seu del Parlament Europeu, que d’aquesta manera concentraria la seva activitat a Brussel·les.

La revista no ha avançat qui hi ha darrere aquesta proposta però assegura que es tracta d’un “europarlamentari influent” i que la possibilitat de traslladar l’EMA a Estrasburg “sona des del mes d’abril”.

La renúncia d’Estrasburg de ser seu de l’Eurocambra suposaria un estalvi d’aproximadament 114 milions d’euros anuals per a la institució i “menys despeses” per als europarlamentaris, que deixarien de fer “viatges innecessaris”.

Aquesta proposta preveu instal·lar les oficines de l’Agència a l’actual edifici Louis Wiess, el que acull actualment el Parlament Europeu. D'aquesta manera, “S’utilitzarien les instal·lacions de forma permanent i no només tres o quatre dies al mes, com passa ara”, argumenta l’europarlamentari.

En aquest sentit, assegura que aquest moviment generaria “llocs de treball permanents i augmentaria l’ocupació als bars i restaurants de la zona”, sense perdre de vista “l’oferta relacionada amb la indústria mèdica que pot aportar Estrasburg”.

No obstant això, aquesta notícia, però, no compta amb el suport de tots els europarlamentaris. Segons l’eurodiputada del Partit Popular Europeu, Françoise Grossetête, la idea d’acollir l’Agència a canvi de renunciar al Parlament Europeu “és impensable”. En una línia semblant opina la popular Anne Sander que creu que l’Eurocambra “simbolitza la història d’Europa, la pau entre França i Alemanya i la reconciliació del continent” i per això s’oposa a l’operació.