La policia metropolitana de Londres (Met) ha alliberat avui, sense càrrecs, tots els detinguts a la capital britànica en relació amb l'atac terrorista que va deixar dissabte a Londres set víctimes mortals i 48 ferits.

Segons va informar la Met en un comunicat, els dotze arrestats diumenge al barri de Barking, a l'est de Londres, on vivien els terroristes i on s'han dut a terme diversos registres, es troben en llibertat sense cap imputació relacionada amb aquests fets.

Els agents, que van deixar en llibertat dilluns al matí a dos dels detinguts, van interrogar després unes altres deu persones sense trobar-les culpables de col·laboració amb els agressors. La policia britànica va identificar dos dels tres terroristes que van perpetrar l'atac com Khuram Shazad, britànic nascut al Pakistan de 27 anys, i Rachid Redouane, de 30, d'origen marroquí o libi.

En un comunicat, va corroborar que ambdós vivien al barri de Barking i els agents continuen investigant per establir la identitat del tercer terrorista, així com si formen part d'una cèl·lula terrorista més àmplia. La Met ha revelat que Redouane es presentava a si mateix com a libi o com a marroquí, i havia utilitzat la identitat alternativa de Rachid Elkhdar, de 26 anys.

"No podem dir més sobre ells en aquest moment", va expressar Scotland Yard en la seva declaració, en la qual demana col·laboració ciutadana per obtenir més informació sobre els terroristes i establir els seus moviments en els dies i hores prèvies a l'atac, el tercer al Regne Unit en menys de tres mesos.

Khuram, Redouane i el seu còmplice van envestir amb una furgoneta llogada contra els vianants que caminaven pel pont de Londres dissabte a la nit i van apunyalar nombroses persones a la zona del mercat de Borough tot seguit. Testimonis van relatar que els tres terroristes van atacar a la gent que era als pubs i restaurants de la zona, alguns dels quals van provar d'aturar-los llançant-los objectes com cadires i vasos.

Fonts de seguretat de Dublín citades per la cadena pública BBC asseguren que un dels atacants portava un document d'identitat expedit a Irlanda quan va ser abatut, si bé la policia del Regne Unit no ha confirmat aquesta informació de moment.

Segons els mitjans britànics, Shazad havia aparegut en un documental de la cadena Channel 4 l'any passat titulat The Jihadis Next Door (Els gihadistes de la porta del costat), que alertava sobre l'augment de l'extremisme al Regne Unit.

Dels 48 ferits que van ser traslladats a hospitals després de l'atac, 36 continuen ingressats, 18 d'ells en situació crítica, va indicar la policia, que va alertar que la identificació de les víctimes mortals s'està veient alentida pel fet que algunes d'elles eren estrangeres.