El Servei Secret dels Estats Units ha detingut un home per haver assetjat la filla de l'expresident Barack Obama, Malia Obama, de 18 anys. L'home, d'uns 30 anys, assetjava i seguia a la filla gran d'Obama, que actualment està vivint a Nova York. Malia està fent un any sabàtic a Manhattan, abans de començar la universitat, i està aprofitant l'estada fent pràctiques en diferents empreses de la indústria del cinema.

El presumpte assetjador, Jair Nilton Cardoso, va intentar la setmana passada accedir a l'edifici en el qual la jove de 18 anys treballa com a becària per demanar-li que es casés amb ell, amb un cartell en el qual li declarava el seu amor, segons informa el diari. Aquella mateixa setmana, va tornar a buscar-la i seguir-la pels carrers de Manhattan, pel que els membres del Servei Secret, que protegeixen les famílies de tots els presidents nord-americans, li van tornar a donar l'alt.

El Servei Secret va decidir interrogar Cardoso després d'adonar-se que en el passat va intentar ingressar en la Casa Blanca quan Barack Obama encara estava en el poder (2009-2017). Els agents van portar Cardoso a un centre psiquiàtric perquè fos avaluat i estan estudiant la possibilitat de presentar contra ell càrrecs per assetjar la filla gran d'Obama.