Resposta de l’Ajuntament de Barcelona als organitzadors del referèndum de Veneçuela a Barcelona que han denunciat les traves de l’alcaldessa, Ada Colau, a l’hora de celebrar la votació.

El regidor del districte barceloní de les Corts, Agustí Colom, ha adduït que no ha permès instal·lar les urnes de la votació contra Nicolás Maduro a l’interior del centre cívic Pere IV pel “risc” que comportava, atesa la gran afluència de votants prevista, sense que l’organització comptés amb un pla de seguretat.

Colom ha afirmat que aquesta decisió s’ha pres d’acord amb la Guàrdia Urbana, en valorar que l’organització no disposava de l’autorització que es requereix per muntar un acte polític en un centre cívic municipal i que la votació podria implicar “riscos”, atès que s’espera que hi acudeixin 16.000 persones.

Davant d’aquesta situació que “requereix formularis, plans d’autoprotecció i altres elements” l’Ajuntament va decidir negar la demanda. A més a més, Colom afegeix que per “prudència i responsabilitat”, es va optar per indicar a la plataforma que traslladés la votació al carrer, on s’ha “facilitat la votació amb condicions de risc menors”.

Colom ha garantit que "evidentment", en cas d'haver tingut permisos, el consistori hauria autoritzat l'organització a muntar la consulta al centre cívic, com es faria amb "qualsevol força política que compleix amb requisits de legalitat i està degudament registrada".

Una opinió que dista completament de la que ha explicat a El Nacional una de les organitzadores, Gerali Rodríguez, que ha afirmat que l’organització disposava de tots els permisos però que quan han arribat aquest matí al lloc, l’Ajuntament els ha prohibit l’entrada sense cap explicació.