Dos atemptats han sacsejat aquest matí Iran: un al Parlament i un altre al mausoleu de l'aiatol·là Ruholà Khomeini, a Teheran, han deixat almenys dotze morts. Entre les víctimes es troben un guàrdia de seguretat i un jardiner de la cambra parlamentària. El Daesh estaria darrere les dues accions, segons ha informat l'agència islamista Amaq.

Tres homes armats han irromput en el Parlament iranià, que celebrava sessió, i han obert foc contra els guàrdies de seguretat, provocant la mort d'un d'ells i almenys tres ferits. Els agressors han estat abatuts i la situació està sota control. Els trets s'han pogut escoltar des de l'exterior del Parlament. 

Minuts més tard, un altre terrorista s'ha immolat al mausoleu de l'aiatol·là Ruholà Khomeini, on ha causat diversos ferits, segons els mitjans oficials. Un usuari de Twitter ha captat justament el moment de l'explosió. Ambdós escenaris, el Parlament i el mausoleu, se separen per tot just 20 quilòmetres de distància.  

Després de cinc hores d'assalt, la polícia ha aconseguit tenir la situació sota control. Les operacions de seguretat s'han prolongat ja que un gran nombre de civils han quedat atrapats dins del Parlament.

Un diputat ha confirmat a mitjans locals que els atacants del Parlament portaven fusells i pistoles. Segons ha informat autoritats iranianes, la situació ja està controlada. D'altra banda, els mitjans iranians han atorgat més detalls sobre la tragèdia: han assegurat que una dona s'hauria immolat i que un dels atacants del Parlament hauria sortit de l'edifici després de l'atac i ha obert foc contra diversos civils.

Iran, aliat d'Al Assad

La República Islàmica de l'Iran ajuda militarment el règim sirià de Bashar Al Assad per fer al grup terrorista Daesh, que podria ser darrere de l'atac. L'Iran forma així una coalició favorable al règim del dictador sirià, ara reforçat després que els bàndols rebel i dels radicals islamistes s'hagin debilitat. A l'Assad compte amb el suport de Rússia i la Xina, a més de la cooperació iraniana.