Un ciutadà germano-rus ha estat detingut avui com a sospitós de perpetrar l'atemptat contra l'autobús de l'equip de futbol del Borussia Dortmund, va informar la Fiscalia federal alemanya, que va precisar que pel que sembla va actuar per motius econòmics.

Segons el comunicat de la Fiscalia, el sospitós, Sergej W., de 28 anys, va adquirir l'11 d'abril, el mateix dia de l'atemptat, 15.000 opcions o drets de venda d'accions del Dortmund, amb un termini de venciment fins al 17 de juny del 2017, que va pagar amb un crèdit que havia contret una setmana abans.

Amb l'atemptat contra l'autobús del Dortmund, en el qual van resultar ferits el jugador català Marc Barta i un policia, el sospitós pretenia aconseguir una caiguda considerable de les accions i lucrar-se així amb la venda dels títols al preu establert prèviament en adquirir els drets de venda d'aquests.

El detingut està acusat d'intent d'assassinat, de provocar una detonació amb material explosiu i de lesions físiques greus.

La detenció es va produir a la regió de Tübinguen, en l'estat federat de Baden Württemberg, al sud d'Alemanya, després que les autoritats fes una setmana que estaven sobre la pista del sospitós després de rebre un avís des de cercles financers i una denúncia des d'una entitat bancària per possible blanqueig de diners, segons informa Der Spiegel.

Allotjat al mateix hotel que l'equip

El comunicat de la Fiscalia precisa que l'adquisició de les opcions put es va dur a terme des de l'adreça IP de l'hotel L'Arrivée, on es trobava allotjat el Dortmund i també el detingut.

Pel que sembla, l'home portava instal·lat des del 9 d'abril en una habitació de l'hotel en l'última planta, amb vista al lloc on posteriorment va tenir lloc l'atemptat.

La Fiscalia recorda que els tres artefactes explosius van ser col·locats en un arbust en un tram de dotze metres del recorregut de l'autobús en què anaven a traslladar els jugadors del Dortmund i van ser activats per control remot i de manera separada.