Un home armat amb un martell ha atacat aquest dimarts a la tarda un agent de policia davant de la catedral de Notre-Dame de París. L'home ha estat disparat pels agents de policia que l'han pogut reduir. L'agressor ha estat traslladat a un hospital proper.

La Prefectura de policia de París havia informat poc abans d'una "intervenció en curs d'efectius de la Policia" a la plaça davant de l'emblemàtica catedral. En un concís missatge al seu compte de Twitter, la Prefectura ha instat els ciutadans a "evitar el sector" i ha acordonat la zona. Uns 45 minuts més tard, la policia ha assegurat que la situació es troba sota control.

L'agressor s'hauria llançat contra els agents que s'encarreguen de la seguretat a la plaça de la catedral parisenca, un dels llocs més concorreguts pels turistes a la capital francesa. L'home hauria ferit un policia al cap, cosa que ha motivat la resposta d'un company d'aquest últim que ha disparat contra l'agressor.

Segons ha informat el ministre francès de l'Interior, Gerard Collomb, l'home hauria cridat "això és per Síria!" abans d'atacar. El màxim responsable de la seguretat a França ha explicat que l'atacant "es presentava com a estudiant algerià" i portava a sobre una targeta d'identificació que està sent comprovada.

Durant l'atac i la intervenció policial posterior, s'han viscut moments de pànic entre els turistes que visitaven la zona. D'altra banda, la policia ha confinat dins la catedral les 900 persones que s'hi trobaven en aquell moment. Se'ls ha demanat que es reunissin al centre de l'església i seguessin als bancs. Més tard, se'ls ha fet aixecar les mans i se'ls està deixant sortir després de passar un control de seguretat. 

França es troba en estat d'emergència des dels atacs gihadistes de París que van deixar 130 morts l'any 2015. A més, aquest episodi arriba tres dies després de l'atac que va deixar set morts a Londres.