Les autoritats d'Arkansas (Estats Units) han executat un pres acusat d'assassinat, una pràctica que no es duia a terme des de l'any 2005. Ho han fet sota una gran polèmica, es tracta del primer de vuit condemnats a mort, la qual està programada per abans del 30 d'abril. 

El motiu d'aquest calendari tan ajustat, té a veure que el Departament de Correccionals d'Arkansas té un subministrament de fàrmacs midazolam, usat en la injecció letal, que caduca el dia 30 d'abril. El midazolam és un dels tres components utilitzats per matar una persona mitjançant la injecció, un fàrmac que ha provocat execucions agòniques en el passat. 

El pres, Ledel Lee, era un dels vuit condemnats, però no era el primer de la llista, era el cinquè. A últim moment un seguit de decisions judicials van permetre la suspensió de les quatre execucions prèvies. Encara no se sap què passarà amb les set restants.

A partir d'aquesta data, les autoritats americanes tindran problemes per adquirir el producte, les empreses farmacèutiques que el fabriquen es neguen a subministrar-lo a les presons que apliquen la pena de mort. Els 32 estats que permeten la pena capital s'han vist obligats a buscar el fàrmac en mercats alternatius i a l'estranger a causa del boicot.

Aquestes vuit execucions a Arkansas arriben en un moment en què la pena de mort als Estats Units està en el seu nivell més baix. L'any 2016 van morir 30 presos, un 39% menys que l'any anterior.