De xinesos n'hi ha molts, moltíssims... però de bons, pocs, gairebé cap. Parlem de restaurants, parlem de Barcelona. De fet, si el lector vol saber on van els turistes xinesos de bon nivell econòmic quan volen menjar en un lloc on realment reconeguin la seva cuina, aquest és el Shangai de Josep Maria Kao, pare culinari i sanguini del restaurant que expliquem avui, el Kao Dim Sum.

Concepte importat de les grans capitals europees per la filla de l'amo del Shangai, Meylan Kao. I és que per Europa és molt més fàcil trobar propostes xineses interessants, propostes realment gastronòmiques. Dim Sum, cognom del restaurant, vol dir petita mossegada en xinès... i a Espanya, petita mossegada és tapa, que no deixa de ser una manera de jugar amb les quantitats, perquè donant la millor qualitat el preu no sigui alt. Així és el Kao Dim Sum, gran qualitat posada amb gràcia en petites quantitats.

A fi de fer tapes, els xinesos utilitzen unes boles de massa farcides, (internacionalment anomenades dumplings). Convé parar atenció, ja que la Xina ja saps que és enorme, i igualment enorme és el nombre de masses, coccions i farcits que trobem a la seva gastronomia. Doncs tot això, amb un toc de producte nostre que li dóna una personalitat especial i un gust més proper, és el que ofereix el Kao Dim Sum.

Local de decoració simple, agradable, moderna... molt molt allunyada d'aquella del xinès comercial que tots tenim al cap (afortunadament). Una barra petita on és una delícia menjar-hi, i algunes taules sense estovalles, poques, perquè al local hi caben poc més de 40 comensals. Ben il·luminat, i situat a la zona alta de la ciutat, al Kao Dim Sum s'hi pot anar amb amics o amb la parella en actitud romàntica, i s'hi pot anar poc arreglat o a lluir figura (qui pugui). Res no queda malament, és un lloc còmode en aquest aspecte.

Vam menjar 11 passis, incloent-hi les postres. Intentarem anar explicant-te breument què és cada cosa, encara que el millor és que hi vagis i ho tastis, i així investiguis amb el teu paladar. Perquè només explicar-te el primer plat, "Ou mil·lenari", cuinat sota terra moltes hores i només amb l'energia solar i posterior fred de la nit, és ja complicadíssim d'explicar-ho amb precisió. Té un gust estrany, gairebé de peix, però les seves textures són increïbles. Un plat prohibit molts anys a la nostra terra, i que ara ja és legal. Una curiositat que no deixarà indiferent el teu paladar.

Ou mil·lenari

Els següents plats van ser "Nem Vietnamita", un rotllet primavera més sofisticat i, "Wanton", "Jiao Zi", "Crystal Dumpling" i "Sui Mai", noms d'un compendi de boles de massa de diferents cereals, formes i coccions farcits, que ens van servir amb peus de porc, gambes i fins i tot vedella amb tòfona. Cadascuna amb una salsa ideal, perfectament posada en una atractiva cistelleta que acompanya tot el sopar, i que n'inclou una de soja molt més forta i densa que la que consumim als japos.

Nem Vietnamita

Wanton

Jiao Zi

Crystal Dumpling

Sui Mai

Curiosa combinació la que fan amb l'"Albergínia xinesa", les "Mongetes de Kenya" i l'"Arròs cantonès", plats que vénen per separat en petits bols però que recomanen barrejar posant-hi de base l'arròs. Exquisit! 

Mongetes de Kenya

Arròs cantonès

Agafa't fort per al plat de la nit: el "Biquini d'ànec". Es tracta d'un ànec fregit, posat dins de pa de motllo com un biquini, juntament amb ceba tendra i salsa hoisin que va a base d'all, vinagre, i soja fermentada. Si vas al Kao Dim Sum, si us plau, no deixis de demanar aquest plat.

Biquini d'ànec

Les postres no són el punt fort de la gastronomia xinesa. Al Kao donen un reeixit "Plàtan fregit amb xocolata belga", i un senzill "Gelat de vainilla amb fruita seca caramel·litzada".

Plàtan fregit amb xocolata belga

La Xina és gran, i també ho és l'adaptació de la seva cuina que ha fet la tercera generació de la "dinastia gastronòmica" Kao, emperadors gastronòmics de primer ordre. 祝好胃口。/zhù hǎo wèi kǒu /.

Puntuació
Menjar   Vins
68   68
Servei   Local
67   66
Preu   Estrelles Miguelín
35€  
Per persona: 4 dumpligs +2 entrants a compartir +1 copa de vi  

On és el Kao Dim Sum?

Adreça: Carrer del Bisbe Sivilla, 48, 08022 Barcelona

Telèfon: 934 17 30 64

Horari: dilluns a dissabte 13:30-15:30 i 20:30-23:30. Diumenge, 13:30-15:30.

Web: http://kaodimsum.com/

carn
Estrelles Miguelín Osmosis: olors i gustos Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Pollastre de pagès rostit
Estrelles Miguelín Sergi de Meià: Arrels i tradició Miquel Espinet i Eulogi Bordas