Eugeni Celery ens recomana aquesta setmana el formatge Vacherin Mont d'Or. Una deliciosa peça feta a partir de llet de vaca al cantó del Jura (Suïssa) i al departament de Jura (França). 

Aquest formatge alpí està relacionat directament amb l'èxit de les fondues. I és que la seva gran cremositat permet gaudir-lo amb cullera i, com aconsella Celery, "amb mig pa torrat i un vi Riesling".

Com fan els suïssos i també a gran part del món, la fondue s'utilitza per celebrar el dia de l'amic. Una molt bona excusa per fer una trobada social, gaudir del formatge fos i entretenir-se amb atrevits jocs derivats de la fondue, com feia el mateix Asterix en les seves aventures a Helvècia.

DSC00140 ok

001 BLOC CABRA FLOR.00 01 20 01.Imagen fija180
Formatges El formatge d'una 'inquisidora' Roberto Lázaro
Cendrat del Montsec-Roberto Lázaro_01
Formatges Celery: "Només van quedar les cabres" Roberto Lázaro
Formatge Garrotxa-Roberto Lázaro
Formatges El formatge que copien a Espanya Roberto Lázaro