Quarta gran volta de Vincenzo Nibali. El ciclista italià de l'Astana ha aconseguit oficialment el seu segon Giro d'Itàlia després d'acabar l'etapa 21. Ha estat una jornada moguda, amb caigudes i amb l'asfalt mullat.

Sortida des de Cuneo pera arribar a Torí i fer vuit voltes a un circuit urbà pels carrers de la ciutat italiana. L'última etapa se l'ha endut el ciclista alemany Nikias Arndt a l'esprint. Aquesta jornada final ha acabat en grupets degut a les caigudes, i amb emoció fins el final perquè Esteban Chaves, segon classificat, s'ha vist implicat en una caiguda pels carrers de Torí. Malgrat tot, la classificació general no ha canviat i Nibali ha estat el guanyador del Giro 2016, acompanyat al podi de Chaves i Alejandro Valverde.

Remuntada històrica als Alps

El ciclista italià de l'Astana, Vincenzo Nibali, ha guanyat aquest Giro a Itàlia 2016 gràcies a l'estratègia del seu equip, la gran ajuda dels seus companys i la forma com ha afrontat els Alps. En dos dies ha remuntat moltes posicions i ha passat de ser quart, a la primera posició, apartant els rivals del mig. Steven Kruijswijk va caure el primer, i Esteban Chaves va ser el segon.

El gran favorit ha complert les expectatives i ha guanyat la seva segona ronda italiana després de fer-ho per últim cop el 2013. En sis participacions a la ronda italiana ha aconseguit quatre podis, dels quals dues han estat victòries. També ha guanyat Tour de França i Volta a Espanya i està dins el selecte grup que s'ha imposat en les tres grans voltes.

Victòria en un Giro boig

Nibali ha reflexionat també sobre aquesta gran participació que ha fet: "Ha estat un Giro boig, difícil i esgotador per a mi. Vaig començar com a favorit i vaig sentir tota la pressió. Tenia molta responsabilitat sobre la meva esquena, però he donat un gran espectacle, així que estic feliç".​

L'italià està content i amb raó. A l'etapa 15, quan era segon de la general va perdre en una mala jornada gairebé tres minuts amb els primers classificats. Quan tothom es pensava que la forma de Nibali havia decaigut, va fer dues exhibicions als Alps que li van permetre fer una remuntada històrica per adjudicar-se el Giro. Un dels grans del ciclisme, un dels grans del Giro. Nibali en estat pur. Coratge i persistència.