El president Josep Maria Bartomeu ha estat l'encarregat d'encapçalar la delegació del Barça en la tradicional ofrena floral en motiu de la Diada nacional de Catalunya al monument dedicat a Rafael Casanova. Bartomeu ha estat acompanyat per Sergi Roberto i Laura Ràfols, a més d'alguns dels jugadors de les seccions professionals del club. Al costat del president blaugrana també han estat els vicepresidents Jordi Cardoner i Carles Vilarrubí. 

Després de l'ofrena, Vilarrubí ha atès els mitjans de comunicació per parlar de com afectaria al club una hipotètica independència de Catalunya. "No entenc per què només ens ho pregunten a nosaltres i no a altres equips catalans. En tot cas, no soc vident. El Barça no és un actor en la situació de Catalunya i jugarà on estiguin l'Espanyol i el Girona", ha assegurat el vicepresident. 

Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, ja va assegurar que la independència comportaria la sortida dels tres equips catalans de la Primera Divisió: "Si aquest procés avança, que esperem que no, els clubs catalans no podrien jugar a la Lliga. Crec que la Lliga de Catalunya seria una mica com la d'Holanda i el Barça deixaria de ser un gran club d'Europa". 

Vilarrubí també ha parlat de l'estat d'ànim de Bartomeu després que part del Camp Nou demanés la seva dimissió durant el partit contra l'Espanyol. "Bartomeu se sent fort. No vaig veure les cues per signar la moció de censura, tinc gravades les imatges de la gent votant-lo. La fotografia del dia potser va ser aquella, però no és la pel·lícula real", ha indicat abans d'assenyalar que "no es donen les condicions objectives" per iniciar el vot de censura que està promovent Agustí Benedito. Un procés en què Benedito ja compta amb gairebé 3.000 signatures de socis del Barça.