Ernesto Valverde s'ha mostrat confiat en la prèvia del debut del Barça a la Champions League. El tècnic blaugrana ha destacat el potencial de la Juve i ha assegurat que té molt present l'eliminatòria de quarts de la temporada passada: "Ho tenim molt en compte, tant si ens pressionen molt amunt com si intenten treure la pilota jugada del darrere".

Valverde també ha aprofitat per felicitar la Diada a tots els catalans abans d'assenyalar que l'equip arriba en un bon moment a l'estrena europea després de superar l'Espanyol al Camp Nou: “Sempre és millor afrontar un partit d’aquest nivell amb bones sensacions. Estem en un bon moment però això no significa res”.

Paraula de Valverde

Juventus: “És un equip molt potent i està recent l’eliminació de la temporada passada. Ho tenim molt en compte, tant si ens pressionen molt amunt com si intenten treure la pilota jugada del darrere. Serà un partit intens”.

Baixes Juventus: “No canvia el guió. No sé si el seu entrenador farà una altra cosa en funció de les baixes, de jugadors importants, no ho negaré. Tot i això, estan preparats per superar aquesta situació”.

Pitjor plantilla Juventus: “Segueixo la Lliga italiana i els veig molt bé, forts. Ja veig que els comentaris són semblants a tots els països”.

Primera nit de Champions al Camp Nou: “Sempre tens un sentiment especial i més quan tens la responsabilitat de dirigir un club com aquest, que té com a objectiu guanyar la competició. La Champions motiva a tothom. Veig que l’equip està motivat per començar bé”.

Partit referència: “Per a mi tots els partits són importants. Aquest és un més i ara mateix estem bé. L’estat anímic dels equips està marcat per com jugues i els resultats”.

Confiança: “Sempre és millor afrontar un partit d’aquest nivell amb bones sensacions. És una competició molt il·lusionant per a tots i tothom té l’esperança d’arribar als mesos determinants amb opció de guanyar-la. Estem en un bon moment però això no significa res”.

Iniesta: “Està clar que no oblido el seu potencial i què significa que pugui començar amb nosaltres, tenint en compte que té una edat i juga en una posició de molt desgast”.

Convèncer Iniesta: “Cadascú és amo del seu futur. La meva intenció és que se senti implicat perquè pugui rendir al màxim. Amb Andrés Iniesta i tots els jugadors”.

Favorits: “Sóc conscient de la responsabilitat. Sé que el Barça en els últims anys ha guanyat aquesta competició. I ho sé ara com ho sabia quan vaig signar. Un pas més que afronto amb normalitat”.

Primer lloc: “Qui pensi així ja està perdent la possibilitat de guanyar. El més important és aconseguir els tres punts contra la Juventus perquè significa molt començar guanyant”.

Dembélé titular?: “Això ho veurem a les 20:45h. És un jugador que està entrant bé i que podria entrar en qualsevol moment. La competició és la que mana. El que ens importa és guanyar i que juguin els millors”.

Leo Messi: “Si ell està bé i confiat nosaltres tenim un potencial important”.

Dybala: “És un futbolista important en el seu equip, però respecto la Juventus pel seu conjunt, per la seva consistència”.

Sergi Roberto: “Creiem que estarà disponible. Ahir ja va entrenar bé i pensem que pot entrar a la llista”.

Filosofia Barça: “Aquest club té una forma de jugar molt recognoscible que ha funcionat molt bé i volem que segueixi sent igual".

Madrid i àrbitres: “Nosaltres només ens fixem en anar guanyant. No sé què pensa tot el món però a nosaltres ens preocupa guanyar”.

Context Champions: “La forma de treballar és la mateixa. Li dono la mateixa importància a la preparació del partit contra la Juventus que a la del Girona. Potser és diferent la qualitat dels jugadors però no varia la preparació d’una competició a un altre. El que hem de tenir clar que la Champions es juga a un altre ritme i això els futbolistes ho noten i ho saben”. 

Ter Stegen Champions Barça Juventus   EFE
Prèvia Barça-Juventus Ter Stegen: "Buffon és un ídol per a tot el món" Aleix Torres
Sergio Busquets Paulo Dybala Juventus Barça pretemporada   EFE
Prèvia Barça-Juventus Il·lusions renovades El Nacional
Juventus celebracio Barça Camp Nou EFE
Prèvia Barça-Juventus Tres punts i una revenja Aleix Torres