L'austríac Dominic Thiem s'ha classificat per a la seva primera final del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, en derrotar al número u del món, l'escocès Andy Murray, per 6-2, 3-6 i 6-4, en dues hores i catorze minuts de partit.

Thiem, quart cap de sèrie del torneig i novè jugador del rànquing mundial, ha portat sempre la iniciativa del joc davant Murray, que avui ha acabat fos davant del potent repertori de cops del seu rival.

L'austríac ha exhibit tot el seu potencial des del primer punt, trencant-li el servei de Murray en el primer joc i també en el cinquè, per manar per 4-1. I quan el britànic li ha tornat un dels breaks per col·locar-se 4-3, l'austríac ha tornat a trencar el servei del seu rival per tancar el primer set per 6-2.

Thiem estava traient a cops de la pista al número 1. Murray es defensava com podia i, quan se sentia inferior en l'intercanvi, intentava acabar el punt amb una deixada, la seva millor arma.

L'escocès s'ha agafat a la central en el segon parcial. Thiem guanyava fàcil el seu servei i ell havia de suar cada punt per mantenir el seu, però la tendència ha canviat quan, amb 3-3 al marcador, l'austríac ha malgastat una bola de break i ha perdut el seu servei en el següent per acabar cedint el segon parcial per 6-3.

El tercer ha començat amb els dos rivals trencant-se el servei mútuament. Thiem ha tingut una altra bola de break per posar-se 3-2, però ha fallat.

El tercer set se'n ha anat al 5-4 per a Thiem i servei per a Murray. Semblava que el xoc es decidiria al 'tie-break', però l'escocès, més cansat que el seu rival després de jugar ahir un intens partit de tres hores davant d'Albert Ramos, ha acabat fallant un bola fàcil per al 40-30.

L'austríac tenia bola de partit. Murray ha estat valent i se l'ha jugat amb el servei i la volea, però Thiem ha neutralitzat la pujada a la xarxa del britànic amb un globus que aquest ha tornat fora. El seu enorme partit d'avui tindrà premi: la seva primera final a Barcelona.