Sergio Ramos ha evitat la sorpresa al Santiago Bernabéu. Una altra vegada, un gol del central andalús als últims minuts li dóna tres punts vitals al Reial Madrid contra el Deportivo de la Corunya (3-2). Les rotacions de Zinedine Zidane -ha jugat sense Benzema, Modric i Cristiano- han castigat l'equip. Tot i avançar-se amb un gol d'Álvaro Morata, un doblet de Joselu li ha donat la volta al marcador. Mariano i Ramos han aconseguit una remuntada èpica abans del Mundial de Clubs. L'equip acumula 35 partits consecutius sense perdre i estableix un nou rècord.

El Madrid presentava una alineació plenament condicionada pel Mundial de Clubs que disputarà la setmana vinent al Japó. Sense els dos laterals titulars, ni la BBC, els blancs afrontaven un partit decisiu per seguir mantenint l'avantatge amb el Barça, que ja havia fet els deures a Pamplona contra l'Osasuna. Els gallecs es plantaven al Bernabéu amb les millors sensacions. Ningú apostava per ells tot i aconseguir derrotar amb solvència en l'última jornada a un dels equips revelació de la temporada, la Reial Societat (5-1).

El Dépor, amb les idees molt clares, s'ha limitat a jugar el seu partit. Ordenat en defensa, no ha patit per contenir els atacs blancs durant la primera part. Amb un James Rodríguez gris, el Madrid no ha trobat mai la connexió amb Álvaro Morata, davanter titular per l'absència de Benzema. Els de Zidane veien repetidament com els seus atacs morien a la frontal de l'àrea o es perdien per la línia de fons.

A més, els gallecs han tingut l'ocasió més clara dels primers 45 minuts. Celso Borges ha rematat de cap al pal de la porteria de Keylor Navas. La segona part ha començat segons el guió previst. El Madrid s'ha despertat gràcies a una jugada individual de Morata. El davanter de la cantera s'ha inventat un xut des de la frontal de l'àrea que s'ha colat a dins de la porteria gallega enganxat al pal. Era el minut 49 i els de Zidane ja anaven per davant.

El gol semblava que acabava amb la resistència del Dépor però ha succeït tot el contrari. En dos minuts, Joselu, un exmadridista, li ha donat la volta al marcador. Dos grans gols que canviaven el signe del partit i animaven la Lliga. El Barça es fregava les mans amb la nit que s'estava vivint al Bernabéu. El Deportivo no ha demostrat símptomes de fatiga i ha seguit jugant de la mateixa manera. Els 22 futbolistes han arribat al minut 80 amb el 1-2 i Zidane ha mogut fitxa des de la banqueta. I ha estat decisiu.

El jove Mariano Díaz, que cada dia veu la porteria més gran, ha fet l'empat en la seva primera rematada. Després d'una centrada lateral, el davanter criat a Catalunya ha rematat amb l'espatlla per reanimar el Madrid. Quedaven poc més de cinc minuts. I totes les mirades es dirigien en Sergio Ramos. El Bernabéu empenyia per aconseguir el tercer gol i Ramos s'ha encarregat de fer embogir la capital. En el minut 92, després d'un córner de Toni Kroos, el capità ha tornat a posar el cap per ser decisiu. Com al Camp Nou. Però avui li ha donat tres punts d'or a un equip que estava mort.