El Reus Deportiu s'ha proclamat campió de la Lliga Europea d'hoquei sobre patins al vèncer per 4 gols a 1 a l'Oliveirense. Els de Mariotti s'han servit d'una gran segona meitat per superar l'equip portuguès i aconseguir així la vuitena màxima competició europea.

Després d'eliminar a les semifinals el Benfica -campió d'Europa la temporada passada-, el conjunt català tenia clar que s'ho havia de deixar tot sobre la pista si volia trencar amb la mala ratxa de vuit anys sense conquerir la Lliga Europea. I així ho ha fet: al minut 2, l'electrònic del pavelló Barris Nord ja reflectia el gol de Raül Marín des de fora l'àrea.

La primera meitat del matx ho ha tingut tot: emoció, lluita, nervis, polèmica i gols. L'Oliveirense s'ha refet del cop inicial i ha aconseguit empatar el matx abans d'enfilar camí cap als vestuaris. A més, Henriques ha hagut d'intervenir per evitar que els portuguesos donessin la volta al marcador.

Marc Torra il·lumina el camí

I si a la primera part cap dels dos equips ha aconseguit imposar el seu ritme, la represa ha mostrat un Reus sense rival. Eficaç de cara a porteria, desequilibrant en els metres finals i amb una desimboltura pròpia d'un vertader campió. La pròrroga i els penals no eren una opció per als reusencs i han posat una marxa més contra la qual els rivals no hi han pogut fer res.

Albert Casanovas i Marc Torra, aquest últim en dues ocasions, han certificat la victòria i el títol per al Reus amb un 4 a 1 voluminós. La història ha volgut que el Reus guanyi la seva vuitena Copa d'Europa el dia en què es compleixen 50 anys de ll seu primer èxit internacional. Mariotti i els seus han tornat a conquerir Europa.