Noranta minuts d’angoixa i nervis a la banqueta del Reial Madrid. El conjunt blanc, que ha acabat emportant-se els tres punts amb un ajustat 3 a 2, ha patit de valent al seu propi temple, davant d’un València encomiable. Però amb 10 jugadors, els de Pako Ayestarán, no han aconseguit acabar amb l’esperança blanca.

De moment, vius. A la capital espanyola encara hi ha confiança. A només un punt de diferència dels blaugrana, i amb l’Atlético fora de la cursa, seguiran somniant en prendre’ls el títol de la lliga en l’últim sospir. Tot ha anat d’un pèl. El conjunt mediterrani acostuma a trencar plans. Amb un historial de quatre partits sense perdre – quatre empats – l’any passat ja van ser els responsables que els blancs es quedessin fora de la competició.

El partit

Amb el primer xiulet s’han desencadenat 15 minuts de tempesta. Control, toc, del Reial. Però llavors els visitants s’han començat a sentir bé amb la pilota. Sense crear perill, han mantingut a ratlla els de Zinedine Zidane. Sumat a l’actuació de Diego Alves, entre els tres pals, el primer gol no ha arribat fins un centre de Marcelo, rematat per Ronaldo amb un xut creuat.

Toni Kroos, en un gran estat de forma, ha esdevingut el director de l’orquestra, assumint el paper de l’absent Luka Modric. Mentrestant, el València sumava una oportunitat a partir d’una indecisió defensiva i Dani Parejo fregava el pal. Enmig del patiment per treure la pilota de l’àrea de Kiko Casilla, i a pocs minuts del descans, Benzema ha aconseguit cristal·litzar una ocasió polèmica. Primer anul·lada per fora de joc, després reclamada pels jugadors, i finalment comptabilitzada. Dos a zero.

Tot i el desavantatge, Ayestarán ha seguit confiant en els seus homes. Alves ha desplegat tot el seu recital i minuts més tard els seus companys li han agraït amb un xut des de la frontal de Rodrigo Moreno que ha acabat traient les teranyines de la casa de Casilla. Dos a un. Però una contra ha fet reaparèixer Cristiano, que ha tornat a allunyar el marcador (3 a 1).

La tranquil·litat, a mitges. A només 10 minuts del xiulet final, els valencians han inquietat la capital amb un golàs del portuguès Andre Gomes. L'ambient s'ha caldejat entre els suplents, que saltaven de celebració. La decisió arbitral posterior, deixant l'equip amb un home menys, els indignava i els feia tornar a asseure a la cadira. I després, el final. Zidane i els seus han encaixat mans i han marxat alleujats al vestidor a pensar ja en l'última jornada, contra el Deportivo.