Sergio Ramos dóna tres punts i el liderat al Reial Madrid després d'un mediocre partit contra un Betis descarat. Els blancs han aconseguit remuntar el gol inicial de Tony Sanabria amb dos cops de cap. El primer, de Cristiano Ronaldo. El segon, de Ramos, una altra vegada al tram final del partit.

Objectiu liderat

El Madrid afrontava la visita dels andalusos amb la classificació pels quarts de final de la Champions a la butxaca i la possibilitat d’aprofitar l’ensopegada del Barça. Zinedine Zidane sacsejava l’onze inicial donant l’alternativa a jugadors com Álvaro Morata, Isco Alarcón, James Rodríguez o Nacho Fernández. Cristiano Ronaldo era l’únic titular de la BBC i Casemiro començava el partit a la banqueta.

Amb el Santiago Bernabéu animat, l’equip ha sortit amb ganes d’encarrilar el partit a les primeres de canvi. El Betis s’ha plantat amb tres centrals i cinc defenses, evidenciant un plantejament encaminat a aprofitar les errades en defensa dels blancs. El domini i la possessió ha estat del Madrid. I així ha arribat la primera ocasió clara. Morata ha regalat una pilota a Cristiano però el xut del portuguès, entrant des del segon pal, ha marxat per sobre del travesser.

El Betis ha començat a créixer gràcies a la falta de consistència del Madrid en defensa. Les transicions eren lentes i es feien a destemps. Els andalusos han trobat espais fins a la porteria de Keylor Navas. El lateral Brasanac s’ha quedat sol davant el porter blanc i aquest l’ha fet caure. Falta a la frontal de l’àrea i expulsió. L’àrbitre no ha vist ni una cosa ni l’altra. A la següent jugada, però, el futbol ha estat just amb el Betis. Un tímid xut de Tony Sanabria (exjugador del Barça) ha acabat en gol després que Keylor es fes un embolic. 0-1.

Jugar amb foc

El Madrid ha seguit tenint la pilota però sense saber què fer amb ella. Modric i Isco no es cansaven de tenir-la als peus però no connectaven amb Morata ni Ronaldo. L’equip patia molt per trobar vies d’entrada a les dues línies, ben plantades, del Betis. Una alternativa per fer-ho era buscar el factor sorpresa. Arribar i no estar.

Dani Carvajal i Marcelo, els dos laterals, eren fonamentals per intentar reaccionar. El Madrid, sense jugadors de banda, tenia que fer el camp ample i llarg. En una jugada d’aquestes, Marcelo ha servit en safata el gol de l’empat a Cristiano Ronaldo. Una centrada precisa, des de la banda esquerra, perquè el davanter portuguès posés el cap i agafés la pilota des dins de la porteria. 1-1 al descans.

L’èpica de Ramos

L’empat semblava el preludi d’una pel·lícula que s’ha projectat infinitats de vegades al Bernabéu. Els rivals es creien durant la primera part amb el dret de tutejar el Madrid i a la segona la realitat els bufetejava en forma de gols. Aquesta nit ha succeït tot el contrari perquè la segona meitat ha accentuat els problemes dels blancs.

El Betis s’ha crescut perquè ha vist que podia viure a camp contrari. Els andalusos han tingut un parell d’ocasions molt clares per encendre els xiulets de l’afició. El Madrid no tenia la pilota i patia molt corrents darrere d’ella. Zidane ha mogut la banqueta per guanyar en alternatives. Lucas Vázquez i Karim Benzema han entrat a falta de 20 minuts però el problema semblava estructural i no pas de noms.

Una altra vegada, Sergio Ramos ha tornat a tapar els problemes del Madrid. Al minut 81. A l’èpica. De cap. A la sortida d’un córner. Com sempre. El gol de Ramos, juntament amb l’expulsió de Piccini, ha condicionat el final del partit. Un partit que val un liderat. Gràcies a un jugador que no té preu per un equip abonat a reaccionar sobre la botzina.