El Reial Madrid ja pot presumir de l'onzena. En el derbi, que ha tingut a la capital d'Espanya dividida i a tots els culers vestits de blanc-i-vermells, el Madrid ha aprofitat la reaparició del Pupes, com s'anomenava l'Atlètic de Madrid en llunyans temps. Ha guanyat el Madrid en la tanda de penals, en la qual ha fallat Juanfran, i en la que Griezmann ha errat un altre penal per igualar un partit en el qual els blancs s'han posat per davant gràcies a un gol de Sergio Ramos que mai no ha hagut de pujar al marcador per fora de joc i falta del capità madridista.

La final de MIlà ha començat amb un cop al mentó del Reial Madrid que segurament ha fet que més d'un a Catalunya apagués la tele i decidís sopar fora. Un gol en fora de joc i en falta de Sergio Ramos, que no havia de pujar al marcador, ha posat l'onzena als llavis dels madridistes. Un penal fallat per Griezmann als 48 minuts ha obligat a pensar que el Pupes, com es deia abans a l'Atlètic de Madrid, havia renascut. Però als 79 minuts més tard, els blanc-i-vermells han trobat el gol de l'empat que ha allargat la final de Milà al temps de la pròrroga.

Fa dos anys, quan els mateixos equips van disputar el títol a Lisboa, la història va passar al revés. Va marcar primer l'Atlètic de Madrid i quan semblava que els blanc-i-vermells tindrien a la butxaca la seva primera Champions el Madrid va forçar la pròrroga i va guanyar el títol a la tanda de penals.

En aquesta ocasió, els homes de Cholo Simeone han sortit més nerviosos que de costum. L'Atlètic de Madrid acostuma a intentar definir els partits en el primer quart d'hora. Acostuma l'equip blanc-i-vermell a defensar com a ningú les faltes. Doncs el Madrid ha trobat el gol als 15 minuts i després d'un llançament de falta que ha tret Kroos, ha fet un cop de cap Bale i Sergio Ramos, en fora de joc i cometent falta sobre un defensa atlètic, ha desviat per batre Oblak.

Durant més d'una hora els aficionats blancs han sentit que l'onzena era seva, i que podien refregar-la no només a la gran afició de l'Atlètic de Madrid sinó també als barcelonistes. Han tremolat quan als 3 minuts de la represa del partit l'àrbitre ha sancionat un penal de Pepe sobre Torres. Era l'1-1, però Griezmann ha enganyat Navas i el seu tir se n'ha anat al travesser. Allà renaixia el pupes.

Però als 79 minuts, l'Atlètic ha trobat a Juanfran al lateral que centra perquè xuti Carrasco, fresc com estava, per rematar a pler.

El partit se n'ha anat a la pròrroga i allà els dos han llançat la resta. Abans d'això l'àrbitre ha perdonat la vermella a Sergio Ramos i a Pepe. I a la tanda de penals han marcat tots els del Madrid (Lucas, Marcelo, Bale, Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo), per l'Atlètic de Madrid només ha fallat Juanfran el quart. Abans havien marcat Griezmann, Gabi i Saúl.

Alineacions:

Reial Madrid: Navas; Carvajal (Danilo 52m.), Ramos, Pepe, Marcelo; Casemiro, Kroos (Isco 72m.), Modric; Beli, Cristiano i Benzema (Lucas, 77m.).

Atlètic de Madrid: Oblak; Filipe (Lucas Fernández 109m.), Godin, Savic, Juanfran; Koke, Augusto (Carrasco, 46m.), Gabi, Saúl; Torres i Griezmann.

Àrbitre: Mark Clattenburg (Anglaterra).

Grogues a Carvajal, Oblak, Torres, Rams, Gabi, Pepe.