Portugal i Mèxic han aconseguit classificar-se per a les semifinals de la Copa Confederacions. Cristiano Ronaldo i els seus han passat per sobre Nova Zelanda (0-4) per certificar el liderat del Grup A, mentre que els mexicans s’han imposat a Rússia en un partit molt intens (2-1).

Els de Fernando Santos s’han trobat amb una atrevida Nova Zelanda que ha lluitat fins que els portuguesos han decidit posar la directa. Cristiano Ronaldo i Bernardo Silva han marcat dos gols minuts abans de marxar al descans que han acabat amb qualsevol opció neozelandesa i han deixat una situació còmoda de cara la represa.

Segona part de tràmit. Els lusitans han afluixat el ritme ofensiu dels últims instants abans d’enfilar el camí als vestidors i s’han permès, fins i tot, donar mitja hora de descans a Ronaldo. André Silva, amb una potent definició, ha sentenciat a falta de 10 minuts per al final i Nani ha completat la golejada amb també un gol de nivell.

L'amfitriona no espanta Mèxic

De la calma de Sant Petesburg a la tempesta al Kazan Arena. Mèxic i Rússia han lliurat una ferma batalla per aconseguir el segon bitllet del Grup A cap a la fase final del torneig. Els primers han estat més encertats a les dues àrees i han aconseguit refer-se del gol inicial de Samedov.

La tricolor no ha tremolat davant els intents de l'amfitriona i ha aconseguit imposar-se per dos gols a un. Per moments, Mèxic ha estat a només un gol del liderat, però el VAR (que els ha anul·lat un gol per fora de joc) i la tercera diana portuguesa ha esvaït qualsevol opció.

D’aquesta manera, Portugal i Mèxic són les dues primeres semifinalistes de la Copa Confederacions. Demà, torn de Xile i Alemanya, que no haurien de tenir massa problemes per completar el quadre de les eliminatòries.