Després del fitxatge de Neymar pel PSG, Gerard Piqué ha parlat sense embuts sobre la marxa del futbolista brasiler en la prèvia de l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid. El central blaugrana ha assegurat que "quan vaig posar el 'se queda' ja sabia que Neymar marxava".

Sense cap retret i amb la màxima sinceritat possible. Piqué s'ha esplaiat davant la premsa sobre el serial de Neymar. El futbolista del Barça ha expressat que va ser una mesura a la desesperada per mantenir el brasiler al Camp Nou. "Ho vaig fer per utilitzar les meves xarxes socials per ajudar a aquest club a retenir un jugador amb un talent únic", ha explicat Piqué.

"Al casament de Messi ja va venir amb la idea d'anar-se'n", ha confessat. "Vaig voler influir si no tenia la decisió presa. Jo utilitzo les xarxes socials com vull, en aquest cas per ajudar el Barça. No va sortir bé la jugada, però no sóc el responsable de les portades dels mitjans de comunicació", ha afegit parlant també dels molts titulars i les moltes interpretacions que va ocasionar el seu missatge publicat a les xarxes socials.

Neymar, un preu just

Piqué ha volgut parlar també del preu del fitxatge del brasiler i l’ha comparat amb fitxatges del passat. "Pagar 200 milions per Neymar és més o menys la proporció de quan el Madrid va pagar per Figo”, ha dit el defensa. També ha volgut afegir que “en els propers anys veurem fitxatges de 300 o 400 milions, però amb més pressupost als clubs".

Unes condicions que han perjudicat el Barça en el tema esportiu per perdre una gran gran figura com Neymar, però que també han beneficiat en cert sentit la capacitat econòmica per afrontar nous fitxatges. El club blaugrana, però, ara té un handicap per culpa de la gran quantitat cobrada: "els clubs s'aprofiten demanant molts diners perquè el Barça acaba d'ingressar 222 milions d'euros".

En referència al futur, el central català ha opinat sobre les futures incorporacions i ha donat un vot de confiança per a aconseguir els jugadors que l’entitat desitja. "No crec que el Barça hagi perdut capacitat de seducció. En els fitxatges, crec que els jugadors estem intentant fitxar han demostrat que volen venir”, ha explicat Piqué. Malgrat tot, si al final no acaben sortint els plans fixats per la direcció esportiva del Barça, el defensa català no descarta l’opció d’apostar per la gent de casa.

La Supercopa, en segon pla

Esportivament parlant ara només toca pensar en el primer Clàssic de la temporada i el primer títol en joc amb la Supercopa d’Espanya. L’anada aquest diumenge contra el Reial Madrid, i dimecres la tornada al Santiago Bernabéu. "El partit de demà sempre és especial, contra el Madrid, i més sent oficial", ha afirmat Piqué.

"Jugo més motivat aquests tipus de partits però el més important és que ens emportem el títol", ha afegit en unes declaracions on s’ha demostrat molt confiat amb les possibilitats del Barça a aixecar el trofeu. La tasca no serà fàcil perquè davant tindran el recentment proclamat supercampió d’Europa i campió europeu els últims dos anys. "Hem de treballar més i millor per trencar l'hegemonia del Madrid. La història en els últims anys demostra que li hem pogut donar la volta”, ha conclòs dient el futbolista del Barça.