Paulinho jugarà al Camp Nou aquesta temporada. El Daily Mail assegura en el seu web que el Barça ha tancat l'acord amb el Guangzhou Evergrande xinès per la incorporació del migcampista brasiler, de 29 anys, per 36,5 milions de lliures, uns 40 milions d'euros, quantitat fixada en la seva clàusula de rescissió. 

La secretaria tècnica blaugrana ha acabat cedint a les peticions dels xinesos. La primera oferta del Barça, de 20 milions, va ser rebutjada pel Guangzhou a través d'un comunicat. "Paulinho, que va signar la seva renovació el mes de gener del 2017, és un futbolista important per al nostre equip a llarg termini. Per això, el nostre club ha donat una resposta formal al Barcelona. Rebutgem la seva oferta per Paulinho, que no està en els nostres plans de venda sota cap concepte", va assegurar el club a principis del mes de juliol. 

Ara, escoltant la voluntat del jugador i cobrant l'importa de la clàusula del jugador, la seva posició és diferent. Luiz Felipe Scolari, entrenador del Guangzhou, ha confirmat l'arribada del futbolista a Barcelona: "Li desitgem el millor i que tingui un futur brillant". Scloari també ha apuntat que els 40 milions que pagarà el Barça són "un reconeixement" cap al seu club. 

Paulinho, internacional amb la selecció del Brasil, juga a la Superlliga Xinesa des del 2015, quan va arribar traspassat procedent del Tottenham anglès. El migcampista, físic i de recorregut més que tècnic i de toc, es convertirà en la tercera incorporació del Barça en aquest mercat d'estiu després de les arribades de Nélson Semedo i Gerard Deulofeu.

El Barça ja va ingressar els 222 milions d'euros de la clàusula de rescissió de Neymar i destinarà la primera inversió en aconseguir la llibertat de Paulinho, futbolista estrella del Guangzhou. Amb el nou fitxatge, el club haurà d'agilitzar les sortides, sobretot al mig del camp.