Garbiñe Muguruza ha mantingut el nivell de joc que ha exhibit des que va trepitjar l'All England Club aquest any per vèncer l'eslovaca Magdalena Rybarikova per 6-1 i 6-1 en 64 minuts i assolir per segona vegada en la seva carrera la final de Wimbledon.

A la seva tercera final del Grand Slam (va ser subcampiona a Wimbledon 2015 i guanyadora a Roland Garros 2016), Garbiñe s'enfrontarà amb la nord-americana Venus Williams.

Amb la seva victòria davant de Rybarikova, Muguruza es col·locarà vuitena del món dilluns vinent. Si guanya dissabte, serà quarta.

Garbiñe ha saltat a la pista central amb un embenat a la cuixa esquerra però, lluny de mostrar problemes físics, ha completat un partit ple d'agressivitat, demostrant que davant la potència dels seus cops el tennis subtil de Rybarikova, la primera eslovaca en assolir les semifinals de Wimbledon, li faria poc mal.

Dues grans urpades de l'espanyola, que ha guanyat cinc jocs consecutius en cada una d'elles, han marcat aquesta semifinal, de poc més d'una hora de lluita. Muguruza ha sortit convençuda des del principi que el partit seria seu, tot i que "Magda" l'havia vençut a Birmingham fa dos anys, en el seu únic enfrontament sobre herba.

L'eslovaca, botxí de la txeca Karolina Pliskova en la segona ronda aquest any, ha estat massa dubitativa i ha encertat en poques ocasions amb el seu joc d'atac, sense saber què fer per aturar el vendaval de cops que li arribava des de davant.

Ni les seves feridores deixades ni el revés tallat que ha fet estralls aquest any no han pogut detenir Garbiñe. L'espanyola ha jugat com les grans campiones de Wimbledon. Ha triat bé els tirs, ha pujat a la xarxa quan ha tingut ocasió (19 punts guanyats de 25), ha connectat 22 cops guanyadors i ha conservat el seu servei durant tot el partit, anul·lant una oportunitat de ruptura en el primer set i salvant la segona.

La clau ha estat condicionar l'inici i Garbiñe ho ha aconseguit. Als 21 minuts, quan ja manava clarament per 4-0 en el primer parcial, Rybarikova ha tingut la seva única ocasió per robar-li el servei. Garbiñe l'ha anul·lat i ha tancat el joc amb tres "aces".

L'eslovaca ha necessitat 26 minuts per guanyar l'únic joc que ha aconseguit en aquest parcial (5-1). Després, Muguruza ha tornat a l'atac, restant als peus, movent a "Magda" amb encert, desesperant-la a la xarxa, sense baixar la guàrdia, en un atac constant i amb poques fissures.

La cara de Conchita Martínez a la llotja, ho deia tot. Tranquil·la i més relaxada que en altres ocasions, l'aragonesa, única espanyola que de moment ha guanyat aquest torneig (1994), gaudia de l'espectacle de la seva deixebla.

El segon set ha transitat pels mateixos camins. Garbiñe s'ha col·locat de nou amb 4-0 i s'ha limitat a pegar i pegar, inquietant a la seva rival, que desdibuixada, descontrolada i sense esperances ha lliurat el partit en la segona oportunitat.

"He jugat molt bé, ella és difícil i ha fet un gran torneig. Jo m'he mostrat amb molta confiança. Estar en aquestes situacions ajuda a manipular millor les situacions", ha dit Muguruza en acabar la semifinal.