Neymar es perdria el Clàssic del proper dia 23 d'abril contra el Reial Madrid per sanció. El futbolista brasiler es va autoexpulsar en la derrota contra el Màlaga per 2-0 i també es va excedir en les posteriors queixes. Doble targeta groga, però les desconsideracions a l'equip arbitral l'acabaran deixant fora més partits de l'esperat si el Comitè de Competició ho confirma.

L'acta del partit explicava que el futbolista Neymar Da Silva Santos Jr va ser expulsat per doble targeta groga. La primera amonestació va ser al minut 27 mentre es cordava les botes i no va deixar servir una falta a l'equip rival. Sigui o no tema de màrqueting o un simple problema amb les botes, la groga és totalment inexplicable pel jugador blaugrana.

La segona la va rebre al minut 65 quan va fer una entrada totalment desproporcionada i sense sentit a una banda del terreny de joc. Precisament era una zona sense perill pel Barça. Males decisions de Neymar i el brasiler que es va esborrar d'un partit que l'havien tret de polleguera.

Per què es perdrà el Clàssic?

Malgrat tot, la sanció per doble groga és únicament d'un partit absent. Sense jugar contra la Reial Societat, però estant present contra el Madrid. El problema va arribar quan marxava cap al vestidor encara revolucionat pel seu mal partit. "Neymar, després de ser expulsat i quan anava a entrar el túnel de vestidors, es va dirigir al quart àrbitre aplaudint-lo", afegeix l'acta arbitral en l'apartat d''altres incidències'.

Segons detalla l'article 117 del Codi Disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), considera que la sanció es pot agreujar pel futbolista si té una actitud de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres. En aquest cas va ser així, i tal com diu la norma, sanció gairebé assegurada. "Adreçar-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o amb actituds de menyspreu o de desconsideració sempre que l'acció no constitueixi falta més greu, se sancionarà amb suspensió de dos a tres partits o per temps de fins a un mes".

Per tant, Neymar no jugarà el proper partit de Lliga contra la Reial Societat per la doble targeta groga, i es perdria també el del Madrid i l'Osasuna (més el possible derbi contra l'Espanyol) per la desconsideració als àrbitres durant el Màlaga-Barça.