No és el mateix, però ho sembla. La Messidependència és normal que existeixi al Barça perquè per alguna cosa l'argentí és el número u del món i el líder indiscutible d'aquest equip. Però sense Messi també hi ha paradís, almenys en el primer dels tres partits que sobre el paper es perdrà Leo. El Barça ha superat l'Sporting a Gijón amb un futbol control, que ha materialitzat en tres minuts amb gols de Luis Suárez i Rafinha, i ha arrodonit una maneta en la segona part amb dos gols de Neymar i un d'Arda Turan.

No diu cap mentida Luis Enrique quan manifesta que el club està acostumat a viure en situacions difícils. Feia referència l'entrenador del Barça no només a la lesió de Messi sinó també a la reobertura del cas Neymar per part de l'Audiència Nacional.

Centre del camp potent

De moment, Luis Enrique ha sabut resoldre a Gijón el problema de viure sense Messi, fet que no és la primera vegada que succeeix. El tècnic asturià ha trobat la fórmula amb un migcamp on han aparegut inicialment Rafinha, André Gomes i Arda Turan, acompanyats pel capità Busquets, mentre Rakitic i Iniesta quedaven relegats a la banqueta.

Rafinha indubtablement és el candidat a ocupar la posició de Messi. El brasiler té una gran oportunitat per convertir-se en el jugador número 12 de l'equip. Cada vegada sembla guanyar més confiança i tant a Leganés com a Gijón s'ha trobat amb el gol.

André Gomes, per la seva part, està comptant amb minuts i davant de l'Sporting no estat el jugador de la passada enrere sense complicacions sinó que ha pres més responsabilitats i ha provat sense sort un parell de xuts a porta, al mateix temps que ha aixecat el cap i ha mirat cap a la porteria contrària.

Arda Turan, per l'esquerra, ha participat més en el joc i seu ha estat el pas que ha aprofitat Luis Suárez per marcar el seu cinquè gol a la Lliga.

És cert que experimentar el paradís en forma de victòria a Gijón no és una qüestió com per tirar coets. No és l'Sporting un d'aquests equips que pugui causar mal al Barça. Han resistit els asturians fins que els blaugrana han trobat la contrasenya per trencar la seva defensa.

Les assistències de Sergi Roberto

Han estat tres minuts fatídics per a l'equip d'Abelardo. Tres minuts en què ha patit un parell d'injeccions letals. No s'havia recuperat de la primera (29 m) quan al minut 32 Sergio Roberto, en un altre bon partit del lateral amb tres passades de gol, ha rebut de Neymar –un altre que ha acceptat el paper de conduir l'equip– i ha centrat perquè Rafinha rematés de cap i sentenciés pràcticament el partit.

Després, amb l'Sporting amb un home menys en els últims 17 minuts, Sergi Roberto ha tornat a centrar perquè Alcácer rematés a pler al travesser i Neymar aprofités el rebuig per driblar al porter amb el pit i marqués el 0-3. I fins i tot Arda Turan s'ha donat el luxe de marcar el 0-4.

El Barça no ha jugat un partit brillant, però sí que ha estat pràctic. Quan el líder no hi és i fa poc que s'ha empatat a casa, no queda més remei que guanyar. Una nova ensopegada hauria creat un mar de dubtes en un equip que sempre ha viscut en el triomf.