Rafael Nadal, quart favorit, ha aconseguit el bitllet pels vuitens de final de Roland Garros, després d'aconseguir el seu major triomf en les seves tretze aparicions en el torneig i 77 partits, en derrotar el georgià Nikoloz Basilashvili per 6-0, 6-1, 6-0, en 1 hora i 30 minuts.

Fins ara, la victòria més gran de Nadal a Roland Garros va ser la que va aconseguir contra l'argentí Juan Mónaco el 2012, per 6-2, 6-0 i 6-0. El balear ha aconseguit, a més, guanyar en el seu partit número 100 jugat a cinc sets sobre terra batuda, en els quals només n'ha perdut dos, els dos a Roland Garros.

A un dia de complir 31 anys, Nadal ha impressionat al torneig que aspira a guanyar per desena vegada, una cosa que cap home ha aconseguit al llarg de la història dels Grand Slam. Tan sols l'australiana Margaret Court va aconseguir 11 títols de l'Open d'Austràlia.

Nadal es planta als vuitens de final de Roland Garros per dotzena vegada en la seva carrera, després d'haver enlluernat en els seus primers tres partits a París. "No sé si he aconseguit la perfecció avui, he fet un bon partit, era important tornar a fer-ho en aquesta pista que tantes alegries m'ha donat, gràcies a tot el món," ha assenyalat.

En una tarda que amenaçava pluja, Nadal s'ha afanyat a aconseguir el triomf, tant que la derrota de Basilashvili ha fregat l'escàndol.

El primer set se l'ha anotat en 23 minuts i perdent només 8 punts. Ha tardat 49 minuts en deixar escapar el primer joc, i l'únic, quan els trons començaven a ressonar a l'encapotat cel parisenc; i ha accelerat per guanyar abans que caigués l'anunciada tempesta.

Ha estat la seva vintena victòria sobre terra batuda d'una temporada en què només ha concedit una derrota en aquesta superfície, la que li va clavar als quarts de final de Roma l'austríac Dominic Thiem.

Les seves xifres impressionants el situen com el principal candidat per a la victòria final d'un torneig que l'any passat va abandonar de forma prematura per una lesió de canell, i que ara torna a dominar des del confort del seu tennis majestuós.

En el seu camí cap a un nou Roland Garros, el seu pròxim rival serà el seu compatriota Roberto Bautista, a qui ha guanyat en l'únic duel que han tingut, a les semifinals del Masters 1.000 de Madrid de 2014.

Repeteix Albert Ramos

El català Albert Ramos ha aconseguit, per segon any consecutiu, la classificació per als vuitens de final, després de derrotar al francès Lucas Pouille per 6-2, 3-6, 5-7, 6-2 i 6-1, en 3 hores i 42 minuts.

Ramos s'enfrontarà per un lloc als quarts de final, ronda a la qual va arribar l'any passat, contra el serbi Novak Djokovic, número dos del món i defensor del títol, que ha necessitat cinc sets per vèncer l'argentí Diego Schwartzman.