Rafa Nadal ha complert els pronòstics i ha aconseguit l'accés als vuitens de final del US Open després de derrotar per 6-7 (3), 6-3, 6-1 i 6-4 l'argentí Leonardo Mayer a la tercera ronda. El pròxim rival serà l'ucraïnès Alexandr Dolgopolov, 68 del món, que ha vençut el serbi Viktor Troicki.

Com s'esperava, el partit ha estat competitiu i igualat mentre l'actual campió de Roland Garros ho ha permès. Nadal, com li va succeir en la ronda anterior davant el japonès Taro Daniel, no ha començat bé el partit, i això li ha comportat començar perdent 6-7. Encara així, a mesura que han transcorregut els punts, el tennista balear ha anat guanyant confiança per poder deixar anar millor els seus cops i amb quatre pilotes de set en el seu poder, en la segona l'ha aprofitat per posar l'empat a 1-1 de parcial al marcador. Això també li ha donat tranquil·litat a Nadal, mentre Mayer ha anat perdent la concentració en el seu tennis i deixant que el tennista espanyol l'arrossegués per un parcial de 6-1, en tot just 27 minuts.

Ja amb tot al seu favor, Nadal ha encarat la quarta mànega segur, i sabent que estava a prop d'aconseguir l'objectiu de viure la segona setmana de US Open, però abans havia de concloure la tasca en el quart set, que ha mantingut la mateixa tònica que en el tercer. Finalment ha aprofitat els errors de Mayer per plantar-se a vuitens.

Les estadístiques del partit no han deixat cap dubte de la superioritat de Nadal: ha col·locat 39 cops guanyadors, però també ha comès 36 errors no forçats, encara que lluny dels 52 de Mayer, que ha estat millor en els guanyadors amb sis més que el tennista de Manacor. L'actual número u del món, que busca consolidar aquesta posició quan hagi conclòs el US Open, ha acabat el partit amb un total de 140 punts per 120 de Mayer.