El número u del món, l'escocès Andy Murray, s'ha classificat per a les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, després de derrotar Albert Ramos, per 2-6, 6-4 i 7-6(4), en un duríssim partit que ha mantingut els dos tennistes durant tres hores sobre la pista.

Murray ha suat d'allò més davant el desè cap de sèrie del torneig per venjar la seva derrota de fa una setmana als vuitens de final del Màsters 1.000 de Montecarlo, on va caure contra el mataroní també en tres sets. Aquest dissabte, l'escocès s'enfrontarà en la penúltima ronda contra l'austríac Dominic Thiem, quart favorit i novè en el rànquing mundial.

I això que el partit ha començat molt bé per a Ramos. Inesperat finalista a Montecarlo -va perdre la final contra Nadal-, el català ja va fer un gran partit contra Roberto Bautista però contra Murray, tot i mostrar el seu millor tennis, no ha tingut suficient.

Nadal ho passa malament

Rafa Nadal, vigent campió del torneig, s'ha classificat per desena vegada per a les semifinals, després de derrotar el coreà Hyeon Chung, per 7-6 i 6-2, en una hora i quaranta-quatre minuts de joc.

Nadal va reconèixer que no coneixia Chung i que hauria de veure algun vídeo d'ell, un jugador al qual mai s'havia enfrontat i que, als seus 20 anys, ocupa el lloc 94 en el rànquing mundial. El balear, que havia començat a totes en les rondes prèvies, ha semblat que sortia a veure-les venir, com si abans d'oferir tot el seu repertori de cops volgués comprovar de què era capaç el seu rival.

I Chung, que el cap de setmana passat disputava la fase prèvia i que s'ha convertit en una de les revelacions del torneig, no ha defraudat. Nadal ha hagut de treballar durament i ha necessitat 63 minuts per emportar-se el primer set, gràcies a un tie-break' gairebé immaculat (7-1), en què la seva dreta ha corregut com els seus millors temps.

Però fins a arribar al desempat, ha hagut de suar de veritat. Chung li ha trencat el servei en el tercer joc i el mallorquí l'ha recuperat en el sisè, però ha calgut que salvés una nova pilota de trencament, amb 5-5 en el marcador, per no complicar-se el primer parcial.

El cinquè jugador del rànquing mundial acabava de comprovar com Chung no estava disposat a fer cap concessió. El coreà havia fallat molt poc en el primer set, havia servit bé i s'havia defensat amb solidesa des del fons de la pista.

Així que Nadal, ja avisat, ha accelerat cap a la victòria en la segona mànega. Ha trencat el servei a Chung a l'inici i s'ha col·locat 2-0. El coreà ha començat a dubtar i a prendre males eleccions i Nadal ha repetit trencament en el cinquè joc per tancar el partit amb el 6-2 final.