Patint molt i oferint un joc desencisador, el Manchester City de Pep Guardiola ha quedat eliminat de la Champions League contra el totpoderós Mònaco. Dos gols a la primera meitat i un al tram final per remuntar l'eliminatòria a casa i donar la sorpresa del dia.

Monòleg del Mònaco

Després de l'espectacle ofert a l'estadi City of Manchester amb la victòria dels citizens per 5-3, es tornava a captivar tot el món futbolístic amb Mònaco-City. La renda favorable als de Pep Guardiola donava tranquil·litat a les files angleses, però els monegascs han demostrat el perquè són l'equip més golejador d'Europa.

Han sortit des del primer minut amb ràbia, sense por de perdre i amb un joc elèctric. Primeres jugades, possessions curtes i amb la verticalitat més genuïna. Mbappé ha tornat a sorprendre a tothom i amb els seus 18 anys ha deixat palplantat mig City. Letal amb espais, la seva velocitat i control han permès avançar els locals al minut 8.

L'estadi Louis II de Mònaco ha esclatat a les primeres de canvi, però no estava tot dit. La insistència dels monegascs ha dominat les poques intencions del City. Fabinho al minut 29 ha deixat glaçats els aficionats anglesos i ha seguit l'espectacle amb una remuntada que semblava possible. Segon gol del Mònaco i els francesos, virtualment classificats.

Desaparició del City

Quan més s'ha necessitat el gran Manchester City, menys se'ls ha notat sobre el terreny de joc. Les bones actuacions en partits anteriors han quedat diluïdes davant del líder francès. No hi havia idees, ni esma, ni cap il·lusió. Els dos gols han fet molt mal als de Guardiola, que no ho veia gens clar des de la banqueta i feia presagiar el pitjor final.

Però si la primera meitat ha estat de domini monegasc, la segona ha estat dels citizens. Obligats a marcar almenys un gol i no encaixar-ne, Sané i Agüero han aparegut per solucionar part de l'eliminatòria. Han tornat a ser els dos de sempre, els que marquen les diferències en atac i els que han tornat a ser decisius. Agüero s'ha mogut, ha rebut, ha creat ocasions, però no ha estat fi. Sané ha estat el més espavilat de tots i ha aprofitat una pilota morta dins l'àrea per marcar el gol de l'esperança.

Però les bones sensacions durarien poc perquè Bakayoko ha marcat el gol que ha acabat eliminant els de Guardiola. Jugada a pilota aturada per derrotar un City decebedor que encaixa la primera gran derrota de la temporada. El Mònaco ha sorprès i segueix sent la gran revelació europea.