L'equip McLaren de Fórmula 1, on milita Fernando Alonso, ha arribat a un acord amb el fabricant Honda per posar fi a la seva relació i, a partir de 2018, muntar unitats de potència de Renault. A través d'un comunicat, l'equip britànic ha fet públic que ha arribat a un acord amb Renault per a les tres properes temporades, fins al 2020, quan canviarà l'actual reglamentació de propulsors.

La manca de fiabilitat i rendiment ha estat una constant des que Honda va tornar el 2015 a la Fórmula 1 com a subministrador de motors de McLaren. Aquest canvi, condició indispensable per a la renovació d'Alonso amb l'equip de Woking, podria fer accelerar els tràmits contractuals amb el pilot asturià en les properes setmanes.

Campió del món l'any 2005 i 2006 amb Renault, Fernando Alonso veuria la possibilitat de tornar a ser competitiu amb els nous motors. El pilot asturià, de 36 anys, voldria acabar la seva carrera professional demostrant la seva habilitat a les mans del monoplaça de Fórmula 1.

A dia d'avui amb 32 victòries és el tercer pilot més llorejat d'entre els actius, per darrere del triple campió mundial anglès Lewis Hamilton, amb 59, i del quàdruple campió del món alemany Sebastian Vettel, amb 46. L'últim triomf de l'asturià és de fa més de quatre anys: el maig de 2013 al Gran Premi d'Espanya.