Acaba de començar l'Europeu femení de futbol a Holanda, però qui ha eclipsat tota l'atenció ha estat la selecció d'Islàndia. En concret Icelandair, la companyia aèria nacional del país islandès que ha llançat un vídeo de suport a les seves jugadores, on dona una autèntica lliçó. 

Al llarg del vídeo apareixen jugadores adolescents que lluiten contra el sector masclista del futbol. És allà on es pot veure com les deixen fora dels partits o com no tenen botes de futbol i les han d'agafar als germans.

El clip ja acumula més de 55 mil visites a YouTube, i tot i que porta circulant des del maig passat, ha estat ara, a portes de l'inici del Campionat d'Europa que es disputa a Holanda entre el 16 juliol i el 6 d'agost, quan s'ha convertit viral. 

Tret de sortida a l'Europeu

Ja està tot preparat per a l'inici del campionat, que comença amb el partit inaugural entre Holanda, l'amfitriona, i Noruega. Per la seva banda, Espanya comparteix grup amb Anglaterra, Portugal i Escòcia, i no debutarà fins al dimecres 19 de juliol contra Portugal a les 18.00 hores. Un dels equips que més jugadores ha aportat a aquest europeu ha estat el Barça, amb dotze futbolistes, només superat pel Wolfsburg amb catorze.