“La Champions està a l’ADN del Madrid”. Avui, aquesta frase de Florentino Pérez, guanya una mica de sentit. El Reial Madrid ha superat per la mínima el Borussia Dortmund, tot i despertar algun xiulet al Santiago Bernabéu, i aparca la seva crisi de resultats el dia en què Cristiano Ronaldo ha trencat un altre rècord (3-2).

Les desconnexions del Madrid són alarmants. L’equip de Zinedine Zidane, tot i començar el partit com un tro, s’ha tornat a difuminar de manera inexplicable. Borja Mayoral ha aprofitat un mal control d’Isco Alarcón per caçar una pilota a dins de l’àrea i fer el primer gol de la nit. En la següent jugada d’atac, Ronaldo s'ha inventat una rematada a l'escaire per convertir-se en el primer futbolista que marca en totes les jornades d'una fase de grups. 2-0 i només s’havien jugat 12 minuts.

Els blancs s’assemblaven a l’equip de la temporada passada, on amb mitja ocasió feien dos gols. Però això ha estat un miratge. El Dortmund, que corria sense sentit per la gespa del Bernabéu, ha començat a moure la pilota. I ha guanyat metres amb el seu estil irrenunciable. Els alemanys trobaven més espais i s’encomanaven a Christian Pulisic, un extrem nord-americà de només 19 anys. El Madrid ha aconseguit sobreviure als primers atacs, tot i la lesió muscular de Raphael Varane, però no ha pogut fer res per evitar el 2-1 abans del descans. Pierre Emerick Aubameyang ha connectat un cop de cap impossible per a Keylor Navas per inundar de dubtes l’estadi.

Els 15 minuts als vestidors no han servit per res. Les indicacions de Zidane han acabat amb el 2-2 del Dortmund. Una altra vegada Aubameyang. L’afició tornava a xiular un equip que rendia per sota les seves possibilitats.

El Madrid ha millorat en el tram final gràcies al peu esquerre de Marco Asensio, que s'ha dedicat a enviar pilotes al cor de l’àrea dels alemanys. Marc Bartra, avui lateral dret, patia molt per defensar les centrades del mallorquí. L’àrbitre ha encertat anul·lant-li un gol a Ronaldo, però la fortuna ha tornat a somriure als blancs. Lucas Vázquez, amb un xut molt poc acadèmic, ha superat Bürki entre un mar de cames per desfer l’empat.

La victòria contra el Dortmund és intranscendent perquè el Madrid ja feia dies que havia reservat un bitllet per als vuitens de final (com a segon de grup). Tot i la lesió de Varane, l’equip blanc pot extreure conclusions positives d’un partit que podia haver-se enverinat.