El Celta de Vigo ha donat la sorpresa (1-2). En un partit seriós en defensa i efectiu en atac, els gallecs s'han emportat l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei gràcies als gols de Iago Aspas i Jonny. El Madrid, en un Santiago Bernabéu fred per les baixes temperatures, ha estat incapaç de reaccionar, impotent davant un equip que l'ha acabat sotmetent amb la pilota.

Viure sense el rècord

Els blancs tornaven a casa després de perdre el rècord d’imbatibilitat el passat cap de setmana contra el Sevilla. Amb quatre canvis a l’onze inicial, Zinedine Zidane esperava posar de cara l’eliminatòria. Kiko Casilla, Danilo, Marco Asensio i Lucas Vázquez eren les cares d’un Madrid al que li ha costat connectar-se al partit.

El respecte entre els dos equips, conscients que els quarts de final es decidiran en 180 minuts i no en 90, han fet que el partit comencés amb un ritme molt baix. Les defenses s’imposaven als atacs i la possessió es repartia a parts iguals. El Celta no renunciava a sortir jugant des del darrera, acumulant homes al mig del camp però el Madrid no patia en defensa.

Amb el pas dels minuts, els de Zidane han aconseguit prendre-li el pols a l’eliminatòria. Aprofitant els pocs espais que deixava un Celta que fa de l’ordre defensiu una de les seves màximes, el Madrid ha posat setge a la porteria defensada per Sergio Álvarez. Cristiano Ronaldo primer i Casemiro després han fregat l’1-0. Els gallecs han intentat revelar-se al contracop però la falta de precisió en l’última passada i el bon moment de forma de Casilla han fet que el 0-0 es mantingués fins al descans.

Aspas silencia el Bernabéu

El Madrid ha començat la segona part més intens, guanyant les pilotes dividides i portant la iniciativa. La lesió d’Asensio al braç per una trepitjada de Facundo Roncaglia ha posat en suspens la reacció dels blancs però el canvi del jove mallorquí per Álvaro Morata l’ha reactivat. Dos minuts després d’entrar, Morata ha tingut la millor ocasió fins el moment però ha enviat la pilota per sobre del travesser quan ho tenia tot de cara per fer el primer gol.

El partit s’ha tornat a calmar, amb una possessió estèril del Reial Madrid que tornava a tenir els mateixos dubtes que al principi. La indolència dels de Zidane ha servit en safata el 0-1. Al contracop, Iago Aspas ha gelat el Santiago Bernabéu després d’aprofitar una passada de Théo Bongonda i una errada en el refús de Marcelo.

Un minut de bogeria

El mateix Marcelo s’ha encarregat de tornar el Madrid a l’eliminatòria. Una centrada de Modric ha acabat als peus del lateral brasiler que, al primer toc i sense deixar caure la pilota, ha superat Sergio. Era el minut 69 i semblava que el gol podia ser la guspira que encengués el talent adormit dels blancs. Però ha estat tot el contrari.

El Celta ha reaccionat com un equip gran. En un escenari com el Bernabéu, en comptes d’assegurar l’empat ha seguit jugant sense complexes i ha trobat el premi un minut més tard. Una pèrdua al mig del camp del Madrid ha desencadenat en l’1-2. Iago Aspas ha habilitat Jonny, lateral esquerra, perquè es plantés davant Casilla i el superés en l’un contra un. El cop ha estat duríssim.

Zidane ha buscat a la banqueta les solucions que li faltaven al camp fent entrar Mateo Kovacic i Karim Benzema i canviant el sistema a un defensa de tres. Els canvis han estat a punt de donar-li la raó i és que Raphael Varane i Benzema, en dues jugades consecutives, han estat a punt de fer l’empat.

Eduardo Berizzo, entrenador dels gallecs, ha sabut jugar les seves cartes per 'matar' el partit a base de substitucions. I ho ha aconseguit. El Celta ha acabat aquests primers 90 minuts de l'eliminatòria dominant un Madrid impotent que perseguia ombres. El resultat final (1-2) complica el futur dels blancs a la Copa, que viatjaran la setmana vinent a Vigo amb la necessitat i l'obligació de fer dos gols.