Ho tenia tot de cara i no ha fallat. El Reial Madrid ha guanyat contra el Màlaga a La Rossaleda (0-2) i es converteix en el nou campió de Lliga. Els gols de Cristiano Ronaldo i Karim Benzema valen un títol per un equip que ja pensa en la final de la Champions League.

Sense emoció

Es preveia una nit frenètica, de transistors. Una nit per reconciliar-se amb el futbol més pur, aquell que sembla abandonat des que l’esport s’ha convertit en negoci. I l’emoció només ha durat dos minuts.

Cristiano Ronaldo ha aprofitat una passada en profunditat d’Isco Alarcón per quedar-se sol davant el porter Kameni i fer el primer gol del partit. La celebració dels blancs, fent pinya en un córner del camp del Màlaga, ressonava amb força al Camp Nou.

Al Madrid li valia la victòria i l’empat. I en la primera jugada ja havia aconseguit posar-se per davant al marcador. Els de Zidane acaronaven amb els dits la 33ª Lliga del club però encara tenien 88 minuts per davant.

El Màlaga no és dubtós

El Màlaga havia estat l’epicentre de la polèmica en les últimes setmanes quan es preveia que el campionat estava encaminat a decidir-se en l’última jornada. Les declaracions de Michel González, exmadridista i entrenador dels andalusos, havien despertat unes crítiques que avui han quedat difuminades.

L’equip, tot i no jugar-se res, s’ha entregat buscant el gol de l’empat. Un gol que no ha arribat per la falta d’encert en els metres finals. Sandro Ramírez, exjugador del Barça i líder de l’atac del Màlaga, ha estat el més incisiu però s’ha topat amb un Keylor Navas molt inspirat.

El Madrid no patia en excés en defensa i amenaçava amb tancar el partit al contracop, aprofitant els espais a les esquenes del centrals del Màlaga.

Benzema segella la Lliga

Si hi havia la més mínima esperança que el Madrid pogués deixar escapar l’avantatge del gol de Ronaldo, Karim Benzema s’ha encarregat d’esvair-la. El davanter francès ha aprofitat el refús d’un córner per fer el segon a plaer. Punt i final al partit. Punt i final a la Lliga.

El Madrid ha deixat córrer el temps fins al minut 92 per celebrar una Lliga on ha estat el menys irregular. Els blancs s’emporten el títol i esperen la final de Cardiff per fer història guanyant la segona Champions consecutiva.