El Barça s'ha especialitzat en derrotar el seu etern rival. Quan semblava que l'equip blaugrana vivia una fase convulsa de la temporada, els homes de Svetislav Pesic han assaltat el WiZink Center per enfonsar, una vegada més, el Reial Madrid. El Barça consolida el seu liderat a la Lliga, on ara té dos victòries d'avantatge i l'average a favor sobre l'equip blanc.

Una nova plantofada

Només 35 dies després d'emportar-se la Copa del Rei més polèmica de l'última dècada contra el Madrid, el Barça ha tornat a demostrar que es el gran dominador dels clàssics de bàsquet una vegada més. Aquesta temporada, Pesic i els seus homes han guanyat quatre de cinc duels contra l'etern rival.

A l'inici del partit ja ha quedat clar que el Barça estava molt més activat. Ante Tomic dominava la zona per davant de Walter Tavares i Chris Singleton taponava els llançaments de Jeffery Taylor. Tot i així, una bona actuació de Sergio Llull ha permès al Madrid arribar al final del primer quart amb empat al marcador (17-17).

En el segon quart els protagonistes del parquet han sigut Jaycee Carroll, pels blancs, i Roland Smits, pels blaugrana. Els dos jugadors s'han desafiat amb diversos triples, però quan ha arribat el descans el marcador ha reflectit un lleu avantatge culer (40-45).

Kuric i Pangos decideixen

L'últim tram de partit ha estat decisiu perquè el Barça s'endugués la victòria. En el tercer quart, una nova exhibició de Singleton i Kevin Pangos han augmentat la diferència al marcador, que ha passat a ser de 10 punts.

Tot i que Facundo Campazzo ha ofert resistència (57-62 al minut 30), dos triples de Kuric i Pangos quan quedaven 4 minuts de partit han estat pràcticament definitius perquè Pesic respirés tranquil.

Amb 7 punts d'avantatge en els últims 120 segons, el Barça ha aconseguit contenir l'orgull del Madrid per lligar una nova victòria a la capital d'Espanya i sortir més líder del WiZink Center.