El Reial Madrid supera amb nota l’examen d'Anoeta i s’emporta els tres punts gràcies als gols de Borja Mayoral, Kevin Rodrigues en pròpia i Gareth Bale (1-3). La derrota de la Reial Societat deixa el Barça com a líder en solitari de Primera Divisió amb dotze punts en quatre jornades.

Fons d’armari

El Madrid viatjava a Sant Sebastià amb urgències i baixes sensibles. Entre sancionats i lesionats, Zinedine Zidane havia d’improvisar un onze per seguir enganxat a la Lliga. I és que Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Marcelo, Toni Kroos i Mateo Kovacic no havien viatjat amb l’equip. Davant les absències, Borja Mayoral, davanter criat al futbol base, tenia la seva gran oportunitat. Titular al costat de Marco Asensio i Gareth Bale.

La Reial Societat, en línia ascendent després de començar la temporada amb un ple de victòries, ha afrontat el partit sense renunciar al seu estil, en una demostració de personalitat. La Reial li volia lluitar la pilota al Madrid, jugant a camp contrari. I això significava assumir riscos.

El Madrid ha trobat el camí del gol gràcies a Sergio Ramos. El capità blanc ha controlat una pilota a l’àrea, per deixar-la morta i servir-li en safata el 0-1 a Mayoral.

La Reial no ha renunciat al seu pla inicial i ha tingut premi. Una jugada per la banda dreta del lateral Álvaro Odriozola ha acabat en una centrada al segon pal que ha aprofitat l’altre lateral, Kevin Rodrigues. La rematada creuada del defensa francès ha superat un Keylor Navas assenyalat. L’1-1 ha estat efímer. El mateix Rodrigues, en una jugada de mala sort, ha fet l’1-2 en pròpia porteria després de desviar una rematada de Mayoral.

Un vell recurs

El Madrid tornava a desnivellar la balança amb petits detalls. A la segona part, els de Zidane s'han abraçat al contracop. La Reial tenia més la pilota i s’apropava a l’àrea de Keylor quan ha aparegut Gareth Bale. El gal·lès havia estat una ombra durant 60 minuts però guarda una relació especial amb Anoeta. Bale ha caçat un desplaçament mil·limètric d’Isco per explotar els recursos que mostra amb comptagotes. Control, carrera i vaselina per sobre de Rulli. 1-3. Sis gols en cinc partits a Sant Sebastià.

Eusebio Sacristán ha intentat reanimar el partit des de la banqueta, amb canvis, però no ho ha aconseguit. L’acumulació de davanters no s’ha traduït en més ocasions, sí en més espais entre la seva defensa. El Madrid ha pogut fer més gran la ferida però no ha estat encertat i l’àrbitre ha decidit anul·lar-li el quart a Asensio. Al final, els blancs han deixat consumir els últims minuts conscients que havien salvat una espècie de pilota de partit.

El Madrid, amb un partit molt seriós, recupera el pols que havia perdut al Santiago Bernabéu.