Cop d'efecte del Llevant al Santiago Bernabéu. Els valencians han aconseguit sumar un punt gràcies al gol d'Ivi López davant un Reial Madrid apàtic. Els blancs, amb el segon empat consecutiu, poden acabar la tercera jornada despenjats dels líders.

Canvis contra el 'virus FIFA'

El Reial Madrid obria la jornada de dissabte de la Lliga Santander sense marge d’error. L’ensopegada contra el València (2-2), abans de l’aturada internacional, obligava els de Zinedine Zidane a sumar els tres punts contra el Llevant.

L’alineació del Madrid, després dels partits de seleccions, presentava molts canvis. Kiko Casilla era el porter titular, Marcos Llorente jugava al mig del camp amb Toni Kroos, Theo Hernández feia d’extrem i Lucas Vázquez, Marco Asensio i Karim Benzema eren els davanters. Exhibició de fons d’armari.

El rol dels dos equips estaven ben marcats des de l’inici. Els blancs dominaven la possessió de la pilota i el Llevant es limitava a defensar-se al seu camp, amb les línies ben juntes, per sortir al contracop i explotar els espais a l’esquena de la defensa.

Les diferències pronosticaven un monòleg. Però el guió del partit ha canviat en una jugada aïllada. Els valencians han aprofitat un servei de banda per emmudir el Bernabéu. Ivi ha aprofitat una pilota penjada a l’àrea i una errada en el marcatge de Dani Carvajal per superar Casilla amb un toc suau. 0-1 quan només s’havien jugat 12 minuts.

La reacció del Madrid es preveia immediata. Res més lluny. Als blancs els ha costat molt crear ocasions clares de gol. Asensio liderava l’atac però li faltava encert en els metres finals. El Llevant conservava l’avantatge sense patir en excés. La lesió de Karim Benzema ha obligat Zidane a moure la banqueta, donant entrada a Gareth Bale per jugar amb un ‘9’ improvisat.

El Madrid ha agafat aire gràcies a Sergio Ramos. La millor arma per sortir d’un contratemps. Ramos ha tornat a rematar sol un córner per obligar al porter del Llevant, Raúl Fernández, a desviar la pilota i deixar-la morta als peus de Lucas Vázquez, que només ha hagut d’empènyer-la. 1-1.

Zidane arrisca

Davant les successives errades de Bale, malgastant fins a tres oportunitats, Zidane ha mogut fitxa per aconseguir un gol i els tres punts. Isco Alarcón, el futbolista més en forma dels blancs, ha entrat al camp a falta de 30 minuts pel final. Kroos feia de pivot defensiu. Isco i Asensio eren els interiors. Aposta arriscada.

El Llevant també aprofitava els canvis per agafar aire, conscient que els últims minuts es farien molt llargs. L’equip ha entrat en l’últim quart d’hora dempeus, sense perdre-li la cara al partit i contenint, en la mesura del possible, els atacs del Madrid.

Raúl Fernández ha aprofitat el tram final per presentar-se en societat. El porter, de 29 anys format a les categories inferiors de l'Athletic Club, ha estat el millor aliat del Llevant, desviant dos xuts d'Asensio i Marcelo, que ha acabat expulsat després d'una agressió.

El Madrid, aquesta vegada, no ha pogut aprofitar-se de la seva relació gairebé mística amb el temps de descompte: el pal ha desviat l'últim xut de Kroos. L'empat podria deixar l'equip a quatre punts del Barça, a l'espera que jugui el derbi contra l'Espanyol.